Peter Mertens (PVDA): “Ik wil in het onderwijs iedereen mee krijgen én talenten laten excelleren”

Peter Mertens (49) schreef al een paar politieke bestsellers en leidt de PVDA intussen elf jaar. Als de peilingen worden bevestigd, zetelt hij straks in de Kamer naast zijn Waalse wapenbroeder Raoul Hedebouw. “We geloven in een marxisme van de 21ste eeuw. We moeten ervoor zorgen dat de digitalisering onze samenleving beter maakt en álle mensen meetrekt.”

6 reacties

 • Wesley Kenis

  3 jaar geleden
  En de overschotten worden in de partijkas gestoken....En wie mag doe leegmaken.....juist ja de partijtop want zij hebben alle wijsheid in pacht. Ik geloof in socialisme, maar begin eerst met diegene te belonen die ook actief bijdragen en de rest volgt vanzelf. Beloon eerst diegenen die profiteren en je krijgt hetzelfde als in rusland: niemand wil nog werken om bij te dragen en het systeem stort in. DAT is wat communisme inhoud .
 • René Mattyns

  3 jaar geleden
  Zoals het nu gaat is het onvermijdelijk dat we tekorten creëren door te focussen op solidariteit en aanpassen.Nu zijn zelfs leerlingen onderwijzend personeel
 • Marco b.

  3 jaar geleden
  Ik begrijp de standpunten van dhr. Mertens, het is zeker haalbaar maar nu klinkt het vooral naar utopie en ideologie. Daar is niets mis mee, maar je moet realistisch blijven. Het spijtige is, dat men ook de profiteurs van het systeem voedt met extreemlinks beleid. In communisme waren er geen migratieproblemen, geen platte opportunisten en dat is er nu wel. Daar houdt, mijn inziens, PvdA geen rekening mee.
 • ronny cuypers

  3 jaar geleden
  Ee wagen met chauffeur voor een extreem linkse leider? Waarom? Met een loopgips kan je toch prima het openbaar vervoer gebruiken. En wie betaalt die auto en chauffeur? De leider met zijn in komen van 2000 euro? Dat zal rap op zijn.
 • Rik Connaerdt

  3 jaar geleden
  Hiermee is elke mens akkoord. Maar wat betekent dit en welke maatregelen gaat Peter Mertens daarvoor nemen?
 1. “Gewoon pakken die kerel, en klaar.” 8 leden van motorclub No Surrender veroordeeld voor verijdelde ‘strafexpeditie’
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Gewoon pakken die kerel, en klaar.” 8 leden van motorclub No Surrender veroor­deeld voor verijdelde ‘strafexpe­di­tie’

  Acht leden van de motorclub No Surrender zijn door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot celstraffen tot 4 jaar. De mannen werden in mei vorig jaar gearresteerd toen een SRT-team hen klemreed op de Luitenant Lippenslaan. Ze bleken enkele doorgeladen vuurwapens in de auto te hebben liggen en de politie had reden om te denken dat ze iemand aan het zoeken waren. “Hij moet teruggeven wat hij gestolen heeft, anders heeft hij pech.”
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?