Peter Mertens geeft zijn voorzitterschap bij PVDA in december door aan zijn opvolger. Wie dat wordt, is nog geen uitgemaakte zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Mertens geeft zijn voorzitterschap bij PVDA in december door aan zijn opvolger. Wie dat wordt, is nog geen uitgemaakte zaak. © Tessa Kraan

Peter Mertens maakte PVDA groot, maar is straks geen voorzitter meer: “Luisteren naar de mensen, dát is de eerste revolutionaire daad”

Antwerpen“Voor ik de fakkel kon doorgeven, moest er een sterke ploeg staan met veel jong talent. In 2019 wist ik dat die équipe zich aandiende.” Na 13 jaar houdt Peter Mertens (51) het bekeken als PVDA-voorzitter. Zijn palmares blinkt: van nul naar 43 verkozenen in vijf parlementen én dertig maal meer leden. In Antwerpen blijft hij fractieleider. “Maar ik sluit niet uit dat iemand anders er de lijst trekt in 2024.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.