Vorige week opende Den Bocht haar deuren in het Droogdokkenpark. Vannacht al werd de bar gevandaliseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week opende Den Bocht haar deuren in het Droogdokkenpark. Vannacht al werd de bar gevandaliseerd. © Klaas De Scheirder/ Sam Schnabel

Pas week open en zomerbar Den Bocht krijgt al vandalen op bezoek: “Slot geforceerd, cocaïne op de bar en rum leeggedronken”

AntwerpenVorige week opende Den Bocht aan het Droogdokkenpark. Exact een week later kreeg de zomerbar al te maken met vandalisme. Deze middag trof uitbater Sam Schnabel een vuile bar, lege flessen gestolen drank en cocaïne op hun snijplanken aan: “Het blijft me een raadsel hoe ze het slot hebben kunnen forceren.”

 1. Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemeester van de stationsbuurt”
  ANTWERPEN

  Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemees­ter van de stations­buurt”

  Het naamloze pleintje in het Antwerpse Statiekwartier gaat voortaan door het leven als ‘Louis Michielsen Plaats’. Een ode aan de bekendste zwerver van ’t stad, die in 2019 overleed. Het naambord is donderdag onthuld door zelfverklaard schijnburgemeester ‘BDW’. “In tegenstelling tot de meeste straatnamen die naar personen vernoemd zijn, was Louis wel degelijk een deel van het plein.” Eerbetoon aan een ‘schone mens’.
 2. Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommiteiten begaan, maar heb mij herpakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommitei­ten begaan, maar heb mij herpakt”

  Rapper Para Turk kwam vorige week in opspraak nadat hij de voorwaarden van zijn enkelband had geschonden. Minister Zuhal Demir (N-VA) pleitte daarop om spaarzamer om te gaan met elektronische detentie voor een ‘laffe crimineel’ en een ‘stuk verdriet’. Para Turks advocaat vindt het onaanvaardbaar dat de minister een publiek oordeel velt over een individueel strafdossier. “Met dat Facebookbericht verlaagt ze zich tot politiek populisme. De rechters beslissen in eer en geweten over de stelselmatige vrijlating van mijn cliënt”, zegt hij.