Voetballer Tuur Dierckx moest zich vandaag komen verantwoorden voor de Antwerpse politierechter voor een lockdownfeestje bij hem thuis in het centrum van Antwerpen. Hij werd bijgestaan door zijn advocaat Carl De Munck.
Volledig scherm
PREMIUM
Voetballer Tuur Dierckx moest zich vandaag komen verantwoorden voor de Antwerpse politierechter voor een lockdownfeestje bij hem thuis in het centrum van Antwerpen. Hij werd bijgestaan door zijn advocaat Carl De Munck. © Photo News

Parket vordert 3 maanden cel tegen voetballer Tuur Dierckx door lockdownfeestje: “Ik was mij niet bewust van de geldende coronamaatregelen”

AntwerpenIn een derde reeks zittingen in de politierechtbank die zich richten op de zogenaamde ‘lockdownfeestjes’, heeft het Openbaar Ministerie 3 maanden cel en 4.000 euro boete gevorderd tegen voetballer Tuur Dierckx. De aanvaller van KVC Westerlo had halverwege december maar liefst 15 mensen over de vloer in zijn appartement in het centrum van Antwerpen. Daarmee is hij een van de eersten bij wie in dergelijke processen de maximumstraf boven het hoofd hangt. 

 1. Het begon met eentje voor eigen zoon, nu maakt mama 2.000 herbruikbare kronen per jaar: “Ze gaan tien verjaardagen mee”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Het begon met eentje voor eigen zoon, nu maakt mama 2.000 herbruikba­re kronen per jaar: “Ze gaan tien verjaarda­gen mee”

  Zeven jaar geleden maakte Lies Slaets (37) uit Brasschaat voor haar zoontje een stoffen kroon. Dankzij het verstelbaar model en een in te schuiven cijferbadge gaat die (minstens) tien verjaardagen mee. Van deze herbruikbare exemplaren verkoopt Lies vandaag de dag wel 2.000 stuks. De vraag naar de handgemaakte creaties is zo ontploft dat ze de productie voortaan uitbesteedt aan een maatwerkbedrijf.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten