De actie is gericht tegen verschillende vormen van phishing, waarbij oplichters 'hengelen' naar privéinformatie van slachtoffers om zo aan hun geld te kunnen.
Volledig scherm
De actie is gericht tegen verschillende vormen van phishing, waarbij oplichters 'hengelen' naar privéinformatie van slachtoffers om zo aan hun geld te kunnen. © Parket Antwerpen

Parket en politie lanceren nieuwe actie tegen phishing en cybercrime: “Dit geloof je toch niet?!”

AntwerpenHet Openbaar Ministerie, de lokale politiezones en de federale politie binnen de provincie Antwerpen hebben samen de schouders gezet onder een actie gericht tegen cybercrime. Hun doel is om bij zoveel mogelijk mensen bewustzijn te creëren over bepaalde fenomenen of nieuwe online oplichtingspraktijken, die zeker tijdens de COVID-maanden steeds meer slachtoffers eisten.

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.