Jean Pierre Voncken (61), de papa van de zieke Sofie (10), in de Antwerpse rechtbank.
Volledig scherm
Jean Pierre Voncken (61), de papa van de zieke Sofie (10), in de Antwerpse rechtbank. © Klaas De Scheirder

Papa epilepsiepatiënte in de bres voor bereider cannabisolie: “Iemand die levens redt naar de cel sturen, voert men in Antwerpen zó de ‘war on drugs’?”

Het Antwerpse parket heeft negen maanden celstraf geëist tegen Louis E. (65) uit Merksem, die cannabisolie bereidde voor epilepsiepatiënt Sofie Voncken (10) uit Maasmechelen. Sofies papa Jean Pierre was opgeroepen om te getuigen, maar de rechter besliste dat hij niet aan het woord mocht komen. “Héél jammer”, vindt hij. “Ik wilde de rechtbank duidelijk maken dat iemand die mensenlevens redt, niet in de gevangenis thuishoort.”

22 reacties

 • Annelies Vandenbroeck

  4 jaar geleden
  Mijnheer Voncken, met respect, in ben zelf een voorstander, maar werp geen steen naar Antwerpen, dit is een nationale materie en de wet ertegen zal door elke rechter waar te lande worden toegepast.
 • Samuel Debuck

  4 jaar geleden
  Raar! De staat Belgie zijn oplichters!dat wisten we al maar nu is er bewijs. Wat doen die verschillende cbd shops dan in brussel?waar je gewoon alles kan kopen en legaal is? Goedgekeurd door het europees parlement. Staat de belgische staat dan buiten de europeese wet?ze moeten het toelaten maar toch straffen ze met 8000 euro? Dit zou moet vervallen op grond van dit goedgekeurd artikel in het europees parlement .maar nee one staat denkt alleen aam kassa kassa!
 • Patrick Hoogers

  4 jaar geleden
  in de huidige medecine, maakt men gebruiken van morfine, Cocaïne en nog veel andere drugsmiddelen om mensen zo gezegd gezond te helpen tegen de pijn maar een natuurlijk, gezond en niet verslaven product...…. dat niet, het is te goedkoop en de politiek heeft liever de grof geld van de farma lobbyisten in plaats van de burgers te helpen !!!
 • Eddy Grysouille

  4 jaar geleden
  Waarom blijft men hier maar doordrammen over het gebruik van cannabis?Terwijl de pharmaindustrie er gebruik van maakt, maar de patiënt het duur betaald Ik ben sinds 2003 chronische pijnpatiënt, ook ik werd in het UZ-Gent wandelen gestuurd, omdat ze niets leer konden betekenen voor mij, dus ga je zelf opzoek en inderdaad Cannabis is het enige wat de pijn onderdrukt, maar Maggie De Block houdt haar been stijf en wil voor ons geen goedkeuring geven enkel voor MS patiënten is er een goedkeuring???
 • rudy moerkerke

  4 jaar geleden
  Een grote schande. Ik ga morgen naar de supermarkt, 3 flessen whisky kopen (harddrug en legaal) en opzuipen, naar het ziekenhuis gaan want ik ben totaal lam (of misschien dood) en me laten verzorgen op kosten van de ziekenkas en belastingsbetaler. Wie iemand probeert te helpen met een onschuldig plantje moet 9 maanden in de bak. ONBEGRIJPELIJK !!!
 1. Antwerpse politiechef: “We verzuipen in het drugsgeweld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”
  Antwerpen

  Antwerpse politie­chef: “We verzuipen in het drugsge­weld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”

  De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft in 2022 maar liefst 94 dossiers geopend naar aanleiding van drugsgerelateerd geweld zoals aanslagen op woningen. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het korps. “Omwille van de risico’s voor de bevolking zijn deze onderzoeken dé prioriteit voor alle betrokken partners en zo ook voor onze FGP”, klinkt het.
 2. Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”
  voetbal 2NB

  Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”

  Racing Mechelen stond tegen Berchem meer dan een uur met een man meer op het veld, maar de troepen van Greg Vanderidt slaagden er niet in om in die periode afstand te nemen. Integendeel. Beirlant zette de bezoekers zelfs op een 1-2-voorsprong vanop de stip en Berchem claimde nog een tweede elfmeter nadat Van Hoof neerging in de zestien. Pas in het slot van de wedstrijd kon De Paepe een punt uit de brand slepen voor Racing op aangeven van Carrez, 2-2 was de eindstand.
 1. Luc Van der Kelen over de overstromingsramp van 1953: “Het ging zo snel dat er niets meer te redden viel”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de overstro­mings­ramp van 1953: “Het ging zo snel dat er niets meer te redden viel”

  Nederland heeft deze week de overstromingsramp van februari 1953 herdacht. Er vielen toen 1.880 doden te betreuren. Die nachtelijke storm is nog lang niet vergeten. Een derde van het land was onder water gelopen. Er was enkel nog water. Als ik het ergens mee moet vergelijken, dan is dat met de watersnood in Pakistan, zoals die recent te zien was in het nieuws. Water zover het oog reikte.