Jean Pierre Voncken (61), de papa van de zieke Sofie (10), in de Antwerpse rechtbank.
Volledig scherm
Jean Pierre Voncken (61), de papa van de zieke Sofie (10), in de Antwerpse rechtbank. © Klaas De Scheirder

Papa epilepsiepatiënte in de bres voor bereider cannabisolie: “Iemand die levens redt naar de cel sturen, voert men in Antwerpen zó de ‘war on drugs’?”

Het Antwerpse parket heeft negen maanden celstraf geëist tegen Louis E. (65) uit Merksem, die cannabisolie bereidde voor epilepsiepatiënt Sofie Voncken (10) uit Maasmechelen. Sofies papa Jean Pierre was opgeroepen om te getuigen, maar de rechter besliste dat hij niet aan het woord mocht komen. “Héél jammer”, vindt hij. “Ik wilde de rechtbank duidelijk maken dat iemand die mensenlevens redt, niet in de gevangenis thuishoort.”

22 reacties

 • Annelies Vandenbroeck

  4 jaar geleden
  Mijnheer Voncken, met respect, in ben zelf een voorstander, maar werp geen steen naar Antwerpen, dit is een nationale materie en de wet ertegen zal door elke rechter waar te lande worden toegepast.
 • Samuel Debuck

  4 jaar geleden
  Raar! De staat Belgie zijn oplichters!dat wisten we al maar nu is er bewijs. Wat doen die verschillende cbd shops dan in brussel?waar je gewoon alles kan kopen en legaal is? Goedgekeurd door het europees parlement. Staat de belgische staat dan buiten de europeese wet?ze moeten het toelaten maar toch straffen ze met 8000 euro? Dit zou moet vervallen op grond van dit goedgekeurd artikel in het europees parlement .maar nee one staat denkt alleen aam kassa kassa!
 • Patrick Hoogers

  4 jaar geleden
  in de huidige medecine, maakt men gebruiken van morfine, Cocaïne en nog veel andere drugsmiddelen om mensen zo gezegd gezond te helpen tegen de pijn maar een natuurlijk, gezond en niet verslaven product...…. dat niet, het is te goedkoop en de politiek heeft liever de grof geld van de farma lobbyisten in plaats van de burgers te helpen !!!
 • Eddy Grysouille

  4 jaar geleden
  Waarom blijft men hier maar doordrammen over het gebruik van cannabis?Terwijl de pharmaindustrie er gebruik van maakt, maar de patiënt het duur betaald Ik ben sinds 2003 chronische pijnpatiënt, ook ik werd in het UZ-Gent wandelen gestuurd, omdat ze niets leer konden betekenen voor mij, dus ga je zelf opzoek en inderdaad Cannabis is het enige wat de pijn onderdrukt, maar Maggie De Block houdt haar been stijf en wil voor ons geen goedkeuring geven enkel voor MS patiënten is er een goedkeuring???
 • rudy moerkerke

  4 jaar geleden
  Een grote schande. Ik ga morgen naar de supermarkt, 3 flessen whisky kopen (harddrug en legaal) en opzuipen, naar het ziekenhuis gaan want ik ben totaal lam (of misschien dood) en me laten verzorgen op kosten van de ziekenkas en belastingsbetaler. Wie iemand probeert te helpen met een onschuldig plantje moet 9 maanden in de bak. ONBEGRIJPELIJK !!!