De meeste publieksstemmen gingen naar De Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27.
Volledig scherm
De meeste publieksstemmen gingen naar De Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27. © Lucid

Pand op Paardenmarkt en de Hofkamer zijn mooiste monumenten van Antwerpen

AntwerpenDe Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27 en een woning met winkel op de Paardenmarkt 47 hebben Het Erfgoedjuweel 2021 gewonnen. Dat is de monumentenprijs van de stad Antwerpen. De Hofkamer kreeg de meeste stemmen van het publiek, de prijs van de vakjury ging naar Paardenmarkt 47. Beide winnaars krijgen 4.000 euro. 

 1. Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gigantische led-wall in New York geworden”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een giganti­sche led-wall in New York geworden”

  Amper 24 jaar oud is ze, maar ze pronkt wel al met haar foto op het billboard van het iconische Times Square in New York. Miss Angel was de hele maand lang Equal Artist en Cover Girl voor streamingdienst Spotify, niet enkel in ons land maar ook wereldwijd. “Ik ben opgegroeid tussen een heleboel zussen, het voelt dus heel natuurlijk om me te blijven omringen door vrouwen.”
 2. Protest tegen Borgerhouts bouwproject mondt uit in procedureslag: buurt start crowdfunding om gerechtskosten te betalen
  Borgerhout

  Protest tegen Borger­houts bouwpro­ject mondt uit in procedure­slag: buurt start crowdfun­ding om gerechts­kos­ten te betalen

  Het protest over de ontwikkeling van de AROP-site tussen de Roma en de Stenenbrug in Borgerhout, waar onder meer een supermarkt, een school en 68 flats zouden komen, mondt uit in een ware procedureslag. Want nu het beroep bij de deputatie van de provincie is verworpen, stappen ontevreden buurtbewoners naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Om de gerechtskosten te betalen, zijn ze een crowdfunding gestart.