Campus Drie Eiken: de Universiteit Antwerpen ziet het aantal generatiestudenten met 9 procent stijgen.
Volledig scherm
Campus Drie Eiken: de Universiteit Antwerpen ziet het aantal generatiestudenten met 9 procent stijgen. © Klaas De Scheirder

Opsteker voor Universiteit Antwerpen: negen procent meer eerstejaarsstudenten, vooral dankzij medische opleidingen

AntwerpenNet voor de start van het nieuwe academiejaar op 27 september kan de Universiteit Antwerpen een mooi rapport voorleggen. Het aantal generatiestudenten - diegenen die voor het eerst aan hoger onderwijs beginnen - stijgt met bijna negen procent. De sterkst stijgende opleidingen zijn Wiskunde en Diergeneeskunde.

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Van Lotus tot Delhaize: wat is de lekkerste speculoos? Bakker Toon De Klerck proeft er 10. “Deze merken geven dezelfde speculaas aan andere prijs”
  PREMIUM

  Van Lotus tot Delhaize: wat is de lekkerste speculoos? Bakker Toon De Klerck proeft er 10. “Deze merken geven dezelfde speculaas aan andere prijs”

  Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.”