Fons Duchateau / Imade Annouri / Peter Mertens / Sam Van Rooy
Volledig scherm
PREMIUM
Fons Duchateau / Imade Annouri / Peter Mertens / Sam Van Rooy © Belga / Eric de Mildt / Belga / Belga

Oppositie reageert op vertrek Fons Duchateau (N-VA): “Het schepencollege is toch geen duivenkot?”

ANTWERPENSchepen Fons Duchateau (N-VA) zette dinsdagavond een punt achter zijn politieke carrière. Nog tot 1 juni heeft hij de bevoegdheden wonen, stads- en buurtonderhoud, gezondheids- en seniorenzorg en toerisme in zijn portefeuille en is hij voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen, Woonhaven en ziekenhuisgroep ZNA. Vanaf dan zal hij de fusie tussen ZNA en GZA gaan coördineren. De oppositie reageert dinsdagavond verrast en opvallend mals, doch met argusogen.

 1. Portugese gemeenschap in Antwerpen leeft mee met slachtoffers van instorting: “Mijn vader in Portugal was sneller op de hoogte van de ramp dan ik”
  Antwerpen

  Portugese gemeen­schap in Antwerpen leeft mee met slachtof­fers van instorting: “Mijn vader in Portugal was sneller op de hoogte van de ramp dan ik”

  Bij de instorting in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid zijn vijf dodelijke slachtoffers gevallen. Drie van hen hebben de Portugese nationaliteit. Het nieuws kwam hard binnen bij de Portugese gemeenschap in Antwerpen. “Mijn vader in Portugal hoorde het nieuws sneller dan ik. Het hele land leeft mee met de slachtoffers en hun families”, klinkt het.
 2. N-VA verliest zwaargewicht in Antwerps stadsbestuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhuizen in goede banen leiden
  ANTWERPEN

  N-VA verliest zwaarge­wicht in Antwerps stadsbe­stuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhui­zen in goede banen leiden

  N-VA ziet één van zijn absolute kopstukken vertrekken uit het Antwerps stadsbestuur. Schepen Fons Duchateau (N-VA) ruilt vanaf 1 juni de politiek voor een topjob bij de ziekenhuisgroepen ZNA en GZA. Hij moet de vergevorderde plannen voor een fusie van de twee groepen in goede banen leiden. Dat maakte hij dinsdagavond zelf bekend na de raad van bestuur van de nieuwe vzw die de samenwerking tussen ZNA en GZA bundelt.