De 3M-fabriek in Zwijndrecht, bron van het PFOS-probleem in Zwijndrecht en in een perimeter van 15 kilometer daarrond.
Volledig scherm
De 3M-fabriek in Zwijndrecht, bron van het PFOS-probleem in Zwijndrecht en in een perimeter van 15 kilometer daarrond. © BELGA

Oppositie pakt De Wever hard aan over PFOS, maar die weert zich: “Als in het verslag had gestaan dat de volksgezondheid bedreigd was, dan had niemand mij tegengehouden”

AntwerpenDe extra gemeenteraad over PFOS die op initiatief van PVDA in Antwerpen was bijeengeroepen, draaide uit op een taaie brok. “Ik trek al drie gemeenteraden aan de alarmbel over PFOS, maar telkens stuurt de meerderheid ons met een kluitje in het riet. Ik word er moedeloos van”, zo haalde Peter Mertens (PVDA) uit.

  1. Pop-upvaccinatiecentrum aan Spoor Noord draait op volle toeren: “Als Mozes niet naar de berg komt...”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Pop-upvaccina­tie­cen­trum aan Spoor Noord draait op volle toeren: “Als Mozes niet naar de berg komt...”

    De pop-upvaccinatiecentra die eerstelijnzones van de stad organiseren, zijn een succes. Deze week werden er al 700 mensen met een dosis Johnson en Johnson geprikt , en ook vandaag kende het pop-updorp aan Park Spoor Noord een succesvolle opkomst, alle 250 dosissen werden uitgedeeld: “Dit is veel laagdrempeliger dan VacCovid aan Spoor Oost. Als de berg niet naar Mozes komt, dan gaat Mozes maar naar de berg.’”