De schouder van Jody Eeckhout ziet helemaal blauw.
Volledig scherm
De schouder van Jody Eeckhout ziet helemaal blauw. © screenshot

Opnieuw twee ambulanciers aangevallen in Antwerpen: slachtoffer getuigt

antwerpenGisteravond zijn in Antwerpen weer twee ambulanciers aangevallen door een patiënt. Ze zijn minstens vijf dagen werkonbekwaam, meldt VTM NIEUWS. De sector vraagt al lang om maatregelen, maar die komen er maar niet.

21 reacties

 • camiel huughe

  1 jaar geleden
  Het probleem ligt aan......onszelf ! De kiezer kiest zijn ministers (getrapt via volksvertegenwoordigers). De kiezers zijn dus de opdrachtgevers van de regeerders die,( kort door de bocht), in dienst zijn en betaald worden voor goed beheer van het land. Typisch : de regering doet niet wat hen door het volk opgedragen wordt : de aangepaste wetten stemmen die deze misdragingen beteugelen en bestraffen. De "vox populi" wordt de dag na de verkiezingen op hoonlach onthaald.
 • Spike Björk

  1 jaar geleden
  Nu is het nog in Gent, Antwerpen en Brussel maar met hun spreidingsplan is het binnenkort overal zo.
 • Louise Mertens

  1 jaar geleden
  Zoals altijd, is er weinig respect voor mensen die in de gezondheidssector werken,nml.verzorgenden en verplegenden! En mocht men dan nog fatsoenlijk vergoed worden.......ook dat kan er niet af!
 • Robin Verheyden

  1 jaar geleden
  Vermits alle normbesef toch langzaamaan zal verdwijnen uit onze maatschappij, is er maar één manier meer denk ik: net zoals piloten het recht hebben, de ambulanciers eveneens het recht geven om mensen die een gevaar kunnen vormen voor hen te weigeren. Desnoods een ambulancier mee in een politiecombi met politie erbij om de persoon over te brengen.
 • Geoffrey Matyn

  1 jaar geleden
  Ik ben zelf slachtoffer geweest van agressie toen ik werkte als ambulancier. Politie is toen zelf moeten tussen komen en ik was daarna 7 dagen werkonbekwaam. Parket heeft dader nooit verhoord en vervolgd!!! Justitie en volksgezondheid krijgt gewoon geen middelen om zijn burgers te helpen en te beschermen
 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen