De protestgroep Ineos Will Fall plaatst aan Antwerpse Grote Markt, het Provinciehuis en het Havenhuis een aan de Ineos-fabriek een aanbestedingsbord om haar bezwaren tegen de chemiereus te onderstrepen.
Volledig scherm
De protestgroep Ineos Will Fall plaatst aan Antwerpse Grote Markt, het Provinciehuis en het Havenhuis een aan de Ineos-fabriek een aanbestedingsbord om haar bezwaren tegen de chemiereus te onderstrepen. © Pieter Geens Photography/Ineos Will Fall Apart

Opnieuw actie tegen komst ethaankraker Ineos in Antwerpse haven: “Bal ligt nu in het kamp van Zuhal Demir”

AntwerpenDe actiegroep ‘Ineos Will Fall’ heeft zaterdag opnieuw actie gevoerd tegen Project One, het plan van chemiebedrijf Ineos voor een ethaankraker. Op het terrein in de Antwerpse haven waar de fabriek gebouwd wordt, plaatsten de actievoerders een aanbestedingsbord met gegevens over de impact.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Chemiereus Ineos heeft vergunning beet voor omstreden gaskraker in Antwerpse haven: investering van ruim drie miljard euro
  Antwerpen

  Chemiereus Ineos heeft vergunning beet voor omstreden gaskraker in Antwerpse haven: investe­ring van ruim drie miljard euro

  Chemiebedrijf Ineos heeft van de provincie Antwerpen de omgevingsvergunning gekregen voor Project One, het miljardenproject in de Antwerpse haven dat bestaat uit de bouw van een ethaankraker. Aan de vergunning is wel de voorwaarde verbonden dat de site klimaatneutraal is, ten laatste tien jaar na de ingebruikname. De plannen voor Project One zijn al jaren fel gecontesteerd. De beslissing van de deputatie zet dan ook bij velen ook kwaad bloed. “Tot daar de Vlaamse visie op klimaattransitie en innovatie”, is Vlaams Parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) scherp.