Petrus Leistra, een ex-verkoper van Whoppa Pool. Hij wordt door de gedupeerden beschuldigd van oplichting
Volledig scherm
PREMIUM
Petrus Leistra, een ex-verkoper van Whoppa Pool. Hij wordt door de gedupeerden beschuldigd van oplichting © RV/Getty Images

Oplichting met zwembaden Whoppa Pool: verdachte ontkent beschuldigingen, slachtoffers zijn geld wellicht kwijt

AntwerpenDe gedupeerden van Whoppa Pool die al maanden tevergeefs op een zwembad wachten, gaan hun geld wellicht nooit meer terugzien. De bewindvoerder ziet geen andere optie dan het faillissement aan te vragen. De gedupeerden beschuldigen verkoper Petrus Leistra van oplichting, maar die ontkent dat. “Ik heb geen toegang tot de officiële rekeningen van Whoppa Pool.” Zaakvoerder Boris Vinken had wel toegang, maar zou in mei overleden zijn. De politie onderzoekt of dat klopt.

  1. Legendarische Antwerpse clubdeejays voor het eerst samen op groot feest: “Vroeger was de wc-madam belangrijker dan de deejay”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Legendari­sche Antwerpse clubdee­jays voor het eerst samen op groot feest: “Vroeger was de wc-madam belangrij­ker dan de deejay”

    Ze kennen elkaar al decennialang maar hebben nog nóoit allemaal samen op het programma van één feest gestaan. Een primeur dus voor alle Antwerpse clubiconen eind deze maand op Oldskool Antwerp XL in Bar Noord. CJ Bolland, Sven Van Hees, Steve Cop, DJ Prinz, Pierre Elitair, Guy Ohm, Jan Van Biesen en Koenie blikken terug én vooruit op het Antwerpse nachtleven. “Op mijn eerste feest zonder maatregels kwam een 25-jarige vragen om te muilen, ik zou haar vader kunnen zijn.”