Petrus Leistra, een ex-verkoper van Whoppa Pool. Hij wordt door de gedupeerden beschuldigd van oplichting
Volledig scherm
PREMIUM
Petrus Leistra, een ex-verkoper van Whoppa Pool. Hij wordt door de gedupeerden beschuldigd van oplichting © RV/Getty Images

Oplichting met zwembaden Whoppa Pool: verdachte ontkent beschuldigingen, slachtoffers zijn geld wellicht kwijt

AntwerpenDe gedupeerden van Whoppa Pool die al maanden tevergeefs op een zwembad wachten, gaan hun geld wellicht nooit meer terugzien. De bewindvoerder ziet geen andere optie dan het faillissement aan te vragen. De gedupeerden beschuldigen verkoper Petrus Leistra van oplichting, maar die ontkent dat. “Ik heb geen toegang tot de officiële rekeningen van Whoppa Pool.” Zaakvoerder Boris Vinken had wel toegang, maar zou in mei overleden zijn. De politie onderzoekt of dat klopt.

 1. Opnieuw hinder door brugvoeg op viaduct van Merksem: “Structurele herstelling ten vroegste in januari”
  Merksem

  Opnieuw hinder door brugvoeg op viaduct van Merksem: “Structure­le herstel­ling ten vroegste in januari”

  Omwille van problemen met een brugvoeg wijzigt de verkeerssituatie tijdens de nacht van 5 op 6 oktober 2022 op het viaduct van Merksem, op de Antwerpse ring (R1) richting Nederland. De tweede rijstrook van rechts, ter hoogte van de tijdelijk herstelde brugvoeg, wordt afgesloten. Verkeer kan blijven rijden op de R1 over de twee linkse rijstroken en de uiterst rechtse rijstrook. Een definitieve oplossing is ten vroegste voor januari: dan wordt een volledig nieuwe voeg verwacht.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Leider jeugdkamp vervolgd voor zedenfeiten: “Ik had graag leerkracht geworden."
  Antwerpen/Malle

  Leider jeugdkamp vervolgd voor zedenfei­ten: “Ik had graag leerkracht geworden."

  Een 27-jarige man uit Malle is maandag voor de rechtbank verschenen voor zedenfeiten op vijf minderjarigen. Hij leerde zijn slachtoffers kennen als monitor op jeugdkampen of via het karten. Er werd vier jaar cel, waarvan twee jaar met probatie-uitstel, en 1.600 euro boete tegen hem gevorderd. Het openbaar ministerie eiste ook een verbod om gedurende tien jaar een beroep met minderjarigen uit te oefenen.