De vijver, die bijna een jaar kurkdroog stond, loopt langzaam weer vol.
Volledig scherm
De vijver, die bijna een jaar kurkdroog stond, loopt langzaam weer vol. © Foto Bernaerts Jonathan

Operatie 'red stadsvijver' werkt

ANTWERPENDe vijver in het Antwerpse Stadspark, die bijna een jaar kurkdroog stond, stroomt (langzaam) weer vol. Onlangs werden werken uitgevoerd om regenwater naar de vijver af te leiden. Die ingreep werpt haar vruchten af.

 1. Van elektrische wagens tot deelfietsen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van elektri­sche wagens tot deelfiet­sen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)

  In het centrum van Antwerpen wonen én een eigen wagen hebben? Het wordt steeds vaker een onverzoenbaar gegeven. Als je niet in de file staat, ben je op zoek naar parkeerplaats, en omgekeerd. Dus overwegen meer stedelingen de optie van deelmobiliteit: in de stad heb je niet alleen een groot aanbod aan steps, fietsen en scooters voor een korte verplaatsing, maar ook wagens voor een tripje naar vrienden of familie buiten de stad. Welke opties zijn er, en wat kost het? Je leest het hier!
 2. “Al wat we willen is dit verhaal een plaats geven en doorgaan met ons leven”: dag op dag 10 jaar na Britta Cloetens verdwijning is haar lichaam nog altijd niet gevonden
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Al wat we willen is dit verhaal een plaats geven en doorgaan met ons leven”: dag op dag 10 jaar na Britta Cloetens verdwij­ning is haar lichaam nog altijd niet gevonden

  Op 23 april 2011 verdween Britta Cloetens. Nadat ze een Honda-garage in Antwerpen was binnengestapt, ontbrak van haar ieder spoor. Tijl Teckmans, haar moordenaar, wordt in 2015 veroordeeld tot 30 jaar cel en Britta wordt in 2015 officieel doodverklaard. Maar zelfs tien jaar na haar verdwijning is haar lichaam nog altijd niet teruggevonden. “Het onderwerp is voor ons simpelweg te pijnlijk en er opnieuw over spreken, zou enkel maar oude wonden openrijten.”
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af