Het openingsfestival voor het KMSKA draaide zaterdag uit op een natte bedoening, maar met 25.000 bezoekers voor de collectie heeft het prestigieuze museum op het Zuid zijn nieuwe start niet gemist.
Volledig scherm
Het openingsfestival voor het KMSKA draaide zaterdag uit op een natte bedoening, maar met 25.000 bezoekers voor de collectie heeft het prestigieuze museum op het Zuid zijn nieuwe start niet gemist. © Klaas De Scheirder

Openingsweekend KMSKA klokt af op 25.000 bezoekers: “Herboren museum in hart gesloten”

AntwerpenDe voorbije dagen hebben 25.000 mensen een eerste bezoek gebracht aan het gerenoveerde en uitgebreide KMSKA. Je zou kunnen spreken over twee musea in één: naast de al bekende oude zalen zijn er nieuwe, hagelwitte zalen bijgekomen.

  1. Ibou Sawaneh bezorgt City Pirates na dubbele achterstand in extremis nog een punt bij Lille (2-2) : “Op deze manier kunnen we ons redden”

    Ibou Sawaneh bezorgt City Pirates na dubbele achter­stand in extremis nog een punt bij Lille (2-2) : “Op deze manier kunnen we ons redden”

    “Hier gaan we weer” moet iedereen bij City Pirates hebben gedacht na een kwartier voetballen in Lille. De thuisploeg puurde uit zijn eerste twee kansen twee (wereld)goals en zadelde de rode lantaarn meteen op met een dubbele achterstand. Maar City Pirates reageerde niet als een hekkensluiter. Met veel inzet en overgave ging het op zoek naar de ommekeer. Wilms tekende voor de aansluitingstreffer en helemaal in het slot zorgde Ibou Sawaneh voor de verdiende puntendeling. Een punt dat weinig betekent in de rangschikking, maar veel meer in de hoofden van de groep van Spencer Verbiest.