De veerboot vaart tussen het Steenplein in het historisch stadscentrum en Linkeroever.
Volledig scherm
De veerboot vaart tussen het Steenplein in het historisch stadscentrum en Linkeroever. © Klaas De Scheirder

‘Op Stroom’: eerste elektrische veerboot van Antwerpen ingehuldigd

LINKEROEVERDe eerste in Antwerpen en slechts de tweede in de gehele vloot van het Vlaams Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK): de elektrische veerboot. “Een CO2-neutrale oeververbinding in de stadskern van Antwerpen is een grote stap in de vergroening van onze Vlaamse vloot.”

  1. Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artificiële intelligentie om kankercellen op te sporen: “Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artifi­ciële intelligen­tie om kankercel­len op te sporen: “Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”

    Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen hebben een medische primeur beet: als eerste ziekenhuis in de Benelux gebruiken ze artificiële intelligentie (AI) in de strijd tegen kanker. Slimme software kan sneller en preciezer tumoren beoordelen, terwijl dat traditioneel nog met een microscoop gebeurde. “Dit is een grote doorbraak voor de pathologie.” Patholoog Frederik Deman legt uit hoe de microscoop nu plan B is geworden.