Het schooltje aan Nieuw Zuid was zo goed als klaar, maar zakte vorige week als een kaartenhuis in elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schooltje aan Nieuw Zuid was zo goed als klaar, maar zakte vorige week als een kaartenhuis in elkaar. © Joel Hoylaerts / Photo News

Op stap in het hippe Nieuw Zuid in Antwerpen, een week na het drama: “Onze wijk moest de toekomst worden. Nu heeft ze voor altijd een litteken”

Een fonkelnieuw schoolgebouw dat op 1 september zou openen, zakte vorige week vrijdag als een kaartenhuisje in elkaar. Vijf arbeiders lieten daarbij het leven. Met die harde realiteit moet het hippe Nieuw Zuid, een Antwerpse stadsbuurt in volle ontwikkeling, nu verder. De bewoners, een bonte mix van Antwerpenaren, blikken terug op het drama en vooruit naar  de toekomst. “Het is geen 9/11, natuurlijk, maar het is toch een soort... krater”.

  1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
    Salaris

    Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

    Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.