Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © BELGA

“Op het moment van de seks was er toestemming. Mag je die dan weer intrekken?” Man riskeert 2 jaar cel voor verkrachting sekswerkers nadat hij niet wilde betalen

AntwerpenAls je seks hebt met een sekswerker en die achteraf niet betaalt, heb je die persoon dan verkracht? Johannes v.E. (60) riskeert in ieder geval 2 jaar cel vanwege dit vraagstuk. Eind vorig jaar nodigde de Nederlander twee vrouwen uit voor een zwoele nacht, maar hij bleek achteraf geen geld te hebben. En er zijn antecedenten. Eind juli kreeg de 39-jarige Laurent V.N. 5 jaar cel voor gelijkaardige feiten. “Mijn cliënt is vooral eenzaam en zoekt troost in de armen van escortedames.”

 1. Karim Bachar (Vooruit) drie jaar langer schepen: “Er zijn kansen. Maar het hangt van je ouders, vrienden én je netwerk af of je in de samenleving met een gewone trap naar boven kan, óf via een ladder of noodtrap”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Karim Bachar (Vooruit) drie jaar langer schepen: “Er zijn kansen. Maar het hangt van je ouders, vrienden én je netwerk af of je in de samenle­ving met een gewone trap naar boven kan, óf via een ladder of noodtrap”

  Eerst zou hij maar 2,5 jaar schepen blijven in Antwerpen. Maar nu mag hij er drie jaar bijdoen. Karim Bachar (Vooruit) kreeg er zelfs een extra bevoegdheid bij: die van Samenlevingsopbouw. Op zijn kabinet dribbelt de voormalige profvoetballer vaardig langs een heleboel stedelijke thema’s. “Praktijktesten op zich zijn niet voldoende om racisme en discriminatie uit de samenleving te halen. Hoe mensen naar elkaar kijken: dát moet veranderen.”
 2. Draait overname van meer dan duizend serviceflats door Zorgbedrijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelijke oplossing”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Draait overname van meer dan duizend service­flats door Zorgbe­drijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelij­ke oplossing”

  De erkenning van een 21-tal sites met 1.100 serviceflats van het Zorgbedrijf Antwerpen staat op de helling. Dat zou de eigenaars door het mislopen van een BTW-korting in het slechtste geval veel geld kunnen kosten. Alles draait om de overname van drie private vzw’s én de oprichting van een nieuwe vzw. Wettelijk mag het Zorgbedrijf dat niet. Er lopen nu gesprekken met het Agentschap Zorg & Gezondheid om een uitweg te vinden.