Na een heftige zomer voor het team van muzische bassischool K'do verliep de eerste schooldag op wieltjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een heftige zomer voor het team van muzische bassischool K'do verliep de eerste schooldag op wieltjes. © GV

Op bezoek bij K’do, de school waar 1 september een groot feest had moeten zijn: “Alles was ingepakt voor de verhuis. En toen stortte alles in”

AntwerpenJuf Mireille met haar blokfluit, zingende kinderen en directrice Tine die alles gadeslaat: bij GO! muzische basisschool K’do verloopt de eerste schooldag op wieltjes. Toch heeft het schoolbestuur een moeilijke zomer achter de rug. Het gebouw waar ze vandaag permanent zouden intrekken, stortte eind juni in. Vijf arbeiders kwamen daarbij om het leven. Ruim twee maanden later zit de moed er weer in, en startten 220 leerlingen in hun vertrouwde school in de Schildersstraat: “Bijna alle leerlingen zijn gebleven. Dat bewijst wat voor topteam we hebben.”

  1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
    Streamz

    Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

    True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.