Over een maand beginnen de werken in de omgeving van het viaduct van Merksem aan het Sportpaleis.
Volledig scherm
PREMIUM
Over een maand beginnen de werken in de omgeving van het viaduct van Merksem aan het Sportpaleis. © belga

Oosterweelwerken op Antwerpse rechteroever beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”

AntwerpenOnder het viaduct van Merksem zijn donderdagochtend de handtekeningen gezet onder het laatste grote aannemerscontract - ter waarde van 2,3 miljard (!) euro - voor de werken aan de Oosterweelverbinding. Het gaat om het deelproject waarbij het 50 jaar oude viaduct aan het Sportpaleis wordt afgebroken om plaats te maken voor een verdiepte Antwerpse ring en de Kanaaltunnels onder het Albertkanaal. De werkzaamheden beginnen over een maand en duren tot ten vroegste 2030. En ja, er wordt (grote) hinder verwacht. “Je kan geen omelet maken zonder een ei te breken.”

  1. Bestuurder moskee schuldig aan aanranding van meisjes tijdens lessen Arabisch: “Drie jaar na de feiten klapt slachtoffer nog altijd dicht”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Bestuurder moskee schuldig aan aanranding van meisjes tijdens lessen Arabisch: “Drie jaar na de feiten klapt slachtof­fer nog altijd dicht”

    Gewezen ondervoorzitter Bachir B. (65) van de moskee El Fath uit Borgerhout wordt veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor de aanranding van drie minderjarige meisjes tijdens de lessen Arabisch in de moskee. De aanklager had vijf jaar cel gevorderd tegen de man. De zaak kwam aan het licht toen de imam van de moskee een gsm-filmpje maakte terwijl Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur duwde en haar betastte. De imam staat mee terecht omdat hij het meisje niet ter hulp was geschoten.