Paula Marckx, supersenior.
Volledig scherm
Paula Marckx, supersenior. © Photo News

“Ook als oudere mens kan je nog veel”: Paula Marckx bijt spits af in ‘Meer vrouw op straat’

Sofie Lemaire laat ons in de nieuwe Canvas-reeks ‘Meer vrouw op straat’ kennismaken met bijzondere vrouwen die een eigen straat of plein verdienen in hun stad of gemeente. Schrijfster Paula Marckx (94) uit Berchem blinkt dinsdag in de eerste aflevering. Marckx heeft nu al eeuwigheidswaarde dankzij het naar haar genoemde arrest dat kinderen van een ongehuwde moeder dezelfde rechten geeft als in een normaal gezin.

 1. Club Vaag organiseert dj-contest voor eigen festival
  Antwerpen

  Club Vaag organi­seert dj-con­test voor eigen festival

  Club Vaag zoekt nog één dj om de affiche te vervolledigen van Vaag Outdoor, het festival dat de nachtclub in september organiseert op Spoor Oost in Antwerpen. En dat kan jij zijn. Deelnemers moeten hun dj-set uploaden, het team van Club Vaag beluistert alle sets en selecteert één naam die op zondag 4 september de Club Vaag-stage mag openen en het publiek opwarmen voor de sets van onder andere Nick Bril B2B Mosoo en nog enkele andere bekende dj’s.
 2. “Frustrerend dat het financiële plaatje primeert boven het menselijke”: Sophie (29) uit Ekeren krijgt al twee jaar peperduur mucomedicijn dat in België niet terugbetaald wordt
  PREMIUM
  Ekeren

  “Frustre­rend dat het financiële plaatje primeert boven het menselijke”: Sophie (29) uit Ekeren krijgt al twee jaar peperduur mucomedi­cijn dat in België niet terugbe­taald wordt

  Belgische mucopatiënten kregen dit weekend zeer slecht nieuws: het spectaculaire mucomedicijn Kaftrio wordt dan toch nog niet terugbetaald, nadat onderhandelingen met de Belgische overheid spaak liepen. Sophie (29) uit Ekeren is één van de weinige mucopatiënten in ons land die het medicijn kán nemen, maar ook zij is zeer teleurgesteld en bezorgd over haar lotgenoten. “Muco is een progressieve ziekte: elke dag zonder Kaftrio gaan patiënten achteruit.”