In café Den Engel vloeit het bier 's ochtends al rijkelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
In café Den Engel vloeit het bier 's ochtends al rijkelijk. © Klaas De Scheirder

Onze man zat veertien uur op terras en zag dat het goed was: “Breng nog eens vier boerkes. En voor de rest ook iets”

ANTWERPENDe kroegen zijn weer (half) open. Met prut in de ogen ging onze man zaterdag de hele dag op café. Van het eerste pintje op de markt tot een afsluitend jenevertje onder de kathedraaltoren. En tussendoor een blij weerziens op de Dageraadplaats, koppen lopen op het Mechelseplein en een loslopende reebok op de Grote Markt. Mét een occasioneel pintje natuurlijk.

  1. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
    PREMIUM
    ANTWERPEN/BERCHEM

    Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

    Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”