Mie Branders (PVDA) beet schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) op de gemeenteraad toe dat ze 'opgelucht kon ademhalen nu het stadsdichterschap dood en begraven is'.
Volledig scherm
Mie Branders (PVDA) beet schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) op de gemeenteraad toe dat ze 'opgelucht kon ademhalen nu het stadsdichterschap dood en begraven is'. © JVDS/KDS

Ontslag stadsdichters blijft heet hangijzer tijdens Antwerpse gemeenteraad: “N-VA paste klassieke truc toe: hol instelling uit tot ze vanzelf in elkaar stuikt”

AntwerpenHet ontslag van de vijf stadsdichters bleef ook maandag nazinderen in de Antwerpse gemeenteraad. De voltallige oppositie wilde van bevoegd schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) horen of het stadsdichterschap nu écht dood en begraven is en of het iets voor haar heeft betekend.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.