Een ‘dropzone’ voor elektrische steps op de Grote Markt in Antwerpen. De e-steps zijn niet meer weg te denken uit de Antwerpse straten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ‘dropzone’ voor elektrische steps op de Grote Markt in Antwerpen. De e-steps zijn niet meer weg te denken uit de Antwerpse straten. © BELGA

Ongevallen met e-steps maken steeds meer slachtoffers in Antwerpen: tol lag in 2020 dubbel zo hoog als jaar voordien

AntwerpenHet aantal slachtoffers van ongevallen met e-steps is in Antwerpen meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de Antwerpse politie die Hicham El Mzairh, fractieleider van Vooruit, opvroeg bij de burgemeester. In 2020 vielen er 84 gewonden en helaas ook één dode. Ruim het dubbele van het jaar voordien. In 2021 ziet het voorlopige bilan er naar verluidt nog slechter uit.

 1. Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”
  voetbal 2NB

  Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”

  City Pirates is dit seizoen geen schoolvoorbeeld van defensieve stabiliteit. De piraten slikken wekelijks minstens twee goals en dat ging logischerwijze al vaak gepaard met puntenverlies. Maar kijk, zaterdagavond hielden Yorgo Van Hove en zijn maats voor het eerst dit seizoen de nul en dat leverde hen dan ook een knap punt op bij titelkanidaat Sporting Hasselt, het bleef 0-0.
 1. Luc Van der Kelen over het viaduct van Merksem: “Een hallucinante catastrofe van twee uur aanschuiven, wiel na wiel”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over het viaduct van Merksem: “Een hallucinan­te catastrofe van twee uur aanschui­ven, wiel na wiel”

  De Ring kan er nu 40 jaar tegen. Zonder grootscheepse renovatie, voorspelden de stadsbestuurders in 2004-2005 toen ze klaar waren met de grote heraanleg. Twee jaar werd eraan gewerkt, telkens in de zomermaanden. Voor het eerst werden ingrijpende “Minder hinder”-maatregelen genomen. Bruggen werden over de Singel gelegd, opritten gesloten en het had ook het beoogde effect. Ik heb het verkeer door die aanpak zelfs zelden zo rustig geweten als in die jaren van heraanleg.
 2. Vinders getuigen nadat ze lijk in reiskoffer vinden: “Mijn vriend opende de rits en sprong achteruit. Wie doet nu zoiets?”
  PREMIUM

  Vinders getuigen nadat ze lijk in reiskoffer vinden: “Mijn vriend opende de rits en sprong achteruit. Wie doet nu zoiets?”

  “Een stoffen paarse reiskoffer, één op één meter groot. Met een versneden lichaamsdeel in.” Een inwoner van het appartementsblok aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne deed vrijdagavond samen met twee vrienden een lugubere ontdekking in de kelder toen ze een kast wilden verhuizen. Een romp werd teruggevonden, zonder hoofd of andere ledematen. De vrienden doen hun verhaal.
 3. Antwerpse Liefkenshoektunnel vorig jaar drie keer langer tolvrij
  Antwerpen

  Antwerpse Liefkens­hoek­tun­nel vorig jaar drie keer langer tolvrij

  De Antwerpse Liefkenshoektunnel moest vorig jaar ruim drie keer langer tolvrij gemaakt worden dan in de jaren ervoor. Dat schrijft Gazet van Antwerpen op basis van cijfers van de nv Tunnel Liefkenshoek. Aangezien de Vlaamse overheid moet opdraaien voor die tolvrije passages, lag de rekening ook een pak hoger dan in andere jaren. Doorheen het jaar vloeide er elke dag gemiddeld een kwart miljoen euro tolgeld door de tunnel.