Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Lantis

Ongeval op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Kruibeke: linkerrijstrook versperd

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Na aanhoudende ongerustheid over Umicore-fabriek: ‘humane biomonitoring’ in Hoboken gaat van start
  Hoboken

  Na aanhouden­de ongerust­heid over Umicore-fa­briek: ‘humane biomonito­ring’ in Hoboken gaat van start

  Er heerst bij de omwonenden rond de Umicore-site in Hoboken al lang ongerustheid over de blootstelling aan metalen, en de effecten ervan op de gezondheid. Om een duidelijk en wetenschappelijke beeld van de situatie te krijgen, start dit najaar een humane biomonitoring - een onderzoeksmethode waarbij men ‘meet in het menselijk lichaam’ - bij 200 jongeren van 14-15 jaar uit Hoboken, Hemiksem en Kruibeke.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.