Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Ongeval op Antwerpse Ring ter hoogte van Antwerpen-Oost richting Nederland: drie rijstroken versperd

 1. Wilrijks Vlaams Belanger onder vuur nadat hij Lamkel Zé “mensaap” noemt: “Gezegd in een opwelling, ik ben géén racist”
  Wilrijk

  Wilrijks Vlaams Belanger onder vuur nadat hij Lamkel Zé “mensaap” noemt: “Gezegd in een opwelling, ik ben géén racist”

  Didier Lamkel Zé werd tijdens en na de wedstrijd met KV Kortrijk tegen Antwerp het slachtoffer van racisme. Ook Wilrijks districtsraadslid Werner De Gres (Vlaams Belang) deed zijn duit in het zakje. In een commentaar op sociale media noemt hij de 26-jarige Kameroense voetballer een “mensaap”. Volgens De Gres gebeurden de uitspraken “in een opwelling”. Vlaams Belang kan de post van De Gres in ieder geval niet smaken en zette De Gres onmiddellijk op non-actief.
 2. Figuurtjes getekend door kinderen uit Malawi schitteren op kledij: “Tien procent van verkoopprijs gaat naar hun schooltje”
  PREMIUM
  Kapellen

  Figuurtjes getekend door kinderen uit Malawi schitteren op kledij: “Tien procent van verkoop­prijs gaat naar hun schooltje”

  Een springbok, kano, hut en vis. Die vier figuurtjes pronken op de collectie T-shirts, sweaters en hoodies van Stijn Schouwaerts (30) en Astrid de Beukelaar (30). Bijzonder daaraan is dat kinderen uit Malawi die opdrukken voor ‘Thonje Clothing’ hebben getekend. Een deel van de verkoop schenkt het koppel uit Kapellen dan ook aan een privaat schooltje in het Afrikaans land, waaraan ze allebei hun hart verloren hebben.
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.