Verkeersdrukte tijdens het spitsuur op de ring rond Antwerpen.
Volledig scherm
Verkeersdrukte tijdens het spitsuur op de ring rond Antwerpen. © Benoit De Freine

Onderzoek VIL toont grote tijdswinst door geautomatiseerd laden en lossen vrachtwagens

AntwerpenAutomatisatie kan de lostijd van een vrachtwagen van 45 minuten terugbrengen naar 10 minuten. Dat blijkt uit een onderzoek van logistiek innovatieplatform VIL in samenwerking met dertien bedrijven. “Voor elk type lading en magazijn bestaat een automatiseringsoplossing”, besluit de organisatie.

 1. Antwerpen roept jeugd op voor vrijwilligerswerk in vaccinatiecentrum: “Momenteel nog niet in problemen, maar we denken vooruit”
  ANTWERPEN

  Antwerpen roept jeugd op voor vrijwilli­gers­werk in vaccinatie­cen­trum: “Momenteel nog niet in problemen, maar we denken vooruit”

  Ook in Antwerpen dreigt er een tekort aan vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum deze zomer. Daarom onderneemt het stadsbestuur preventief actie door specifiek de Antwerpse jeugdwerking en andere jongeren aan te spreken. “Hele jeugdbewegingen die samen komen helpen? Dat zou toch fantastisch zijn, die dynamiek en solidariteit hebben we nodig.”
 2. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Directrice Tine (44) kreeg enkele uren voor de ramp nog rondleiding in ingestorte school: “We zijn door het oog van de naald gekropen”
  PREMIUM

  Directrice Tine (44) kreeg enkele uren voor de ramp nog rondlei­ding in ingestorte school: “We zijn door het oog van de naald gekropen”

  “Het is honderd procent zeker, we gaan verhuizen”, zei Tine Embrechts (44), directeur van K’do vrijdagmiddag triomfantelijk in de leraarskamer. Hun droomgebouw op het Antwerpse Nieuw Zuid - de ‘KUUB’ - was bijna klaar. Tot enkele seconden later de telefoon rinkelde en de droom uiteenspatte. Een ouder belde, haar woning keek uit op het nieuwe gebouw. De vrouw was volledig over haar toeren en bleef één zin herhalen: “De school is ingestort.” Enkele uren eerder liep Tine samen met haar collega’s in dat gebouw en op diezelfde stelling rond.