Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers. © Klaas De Scheirder

Ondanks vijf doden nog geen onderzoeksrechter aangeduid: gerecht laat onderzoek over aan aannemer

Ook al zijn er vijf doden gevallen bij de instorting van de Antwerpse school in aanbouw, de aanstelling van een onpartijdige onderzoeksrechter is voorlopig niet aan de orde. Het gerecht wacht daarvoor op een verslag van... hoofdaannemer Democo. De arbeidsauditeur legt uit waarom dat niet anders kan en intussen zijn de families van de buitenlandse slachtoffers bang: “Zal de waarheid ooit aan het licht komen?”.

21 reacties

 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Minister van binnenlandse zaken waar zit je als je nodig bent ? Evenals Quicki laat die families niet in de kou staan verdorie ! Die mensen verdienen uw bijstand !
 • Jonathan Dekeyser

  2 jaar geleden
  Patrick Buyck, als je geen vertrouwen meer hebt in de politiek dan hoop ik alvast dat je de volgende keer zeker zult gaan stemmen en dat je voor de juiste partij stemt. Als we dit met zijn allen zouden doen, dan kunnen we misschien iets bereiken. Door de afschaffing van de stemplicht zullen er velen wegblijven uit het stemhokje. Diegene die trouw zijn aan hun partij zullen wel hun stem uitbrengen. En juist dat is de reden van de afschaffing van de stemplicht.
 • Dirk Claessens

  2 jaar geleden
  Snel alle ontbrekende stukken in de boekhouding aanvullen en alle bezwarende elementen laten verdwijnen. Onderzoek door democo zelf?? ONAANVAARDBAAR. Wie van onze politiekers zit daar tussen?? Wie heeft weer wat te verbergen??
 • Ian Wouter

  2 jaar geleden
  Zou de onderzoeksrechter weten dat de aannemer het nooit zou zeggen mocht de stelling met tonnen overladen zijn geweest.
 • JP Clemens

  2 jaar geleden
  Er moet een onafhankelijk onderzoek komen, het overlaten aan de bouwfirma zelf is al weer de zoveelste corruptie zaak ! Heel België STINKT!