Bij de granaataanslag raakten een zestal auto's en drie gevels beschadigd.
Volledig scherm
Bij de granaataanslag raakten een zestal auto's en drie gevels beschadigd. © Marc De Roeck

Onbegrip na zoveelste aanslag in Antwerpen: “Hebben granaatgooiers zich van huis vergist?”

De daders van de granaataanval in Antwerpen kozen het huis in de Marsstraat zéér bewust uit, zeggen bewoners. Ze gooiden de explosieven in twee bloembakken en reden met gierende banden weg. Waarom, dat begrijpt niemand. “Er kwamen nog vaak brieven voor een oude bewoner. Hebben die boeven zich van huis vergist?”

45 reacties

 • wim CLAES

  4 jaar geleden
  een van de meest gekke en strenge wapenwetgevingen ter wereld, sportschutters worden behandeld als potentiele moordenaars, wapenverzamelaars oud ijzer worden bekeken als gekken, alle tijd wordt gestoken in vergunde wapens.als deze misdrijven gebeuren echter door import uit het voormalige oostblok, of uit de derde wereld. en wat wordt daar tegen gedaan, niks nada noppes. ik denk dat ze zelfs geen idee hebben wat er gebeurd. failed state.
 • daniel d'hulst

  4 jaar geleden
  Camerabeelden mogen niet altijd gebruikt worden
 • Kristoffel Sebreghts

  4 jaar geleden
  Het is hier inderdaad zoals eerder werd gezegd het stripverhaal van Kuifje Duizend Bommen en Granaten met als als Jansens en Jansen als stadsbestuur.
 • robrecht Peeters

  4 jaar geleden
  Vergissen is menselijk, het kan iedereen gebeuren ook in dat milieu.Wie zonder zonden is werpe de eerste steen..
 • peter servranckx

  4 jaar geleden
  En waar zijn de bestuurders van die stad eigenlijk ? Normaal bij het minste staan ze zich te verdrummen om op tv te komen. Nu een kleine idiote tekst verstuurd door een medewerker. Sire, waar zijn uw politiekers naartoe ?
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen.