De verdiepte Ring tussen Merksem en Luchtbal, aan de overkapping bij de Groenendaallaan
Volledig scherm
De verdiepte Ring tussen Merksem en Luchtbal, aan de overkapping bij de Groenendaallaan © Lantis

Omgevingsvergunning voor Oosterweelverbinding goedgekeurd: “Een historisch moment”

AntwerpenDe omgevingsvergunning voor de Oosterweelverbinding, die de Antwerpse Ring volledig rond maakt, is goedgekeurd. Dat meldt Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA). De werken, die naar schatting 5 miljard euro (!) zullen kosten, beginnen in 2021 en zullen – als alles volgens plan verloopt – in 2030 af zijn. “Dit is een historisch moment. Wat begon als een louter mobiliteitsverhaal, is nu een grootschalig leefbaarheidsproject”, aldus Demir. 

 1. Volgende week nachtelijke werken op snelwegen rond Antwerpen
  Antwerpen

  Volgende week nachtelij­ke werken op snelwegen rond Antwerpen

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert volgende week onderhoudswerken uit aan het wegdek op een aantal snelweglocaties in de omgeving van Antwerpen. Er zal gewerkt worden op de E19 in Loenhout, de A12 in Zandvliet, de R1 ter hoogte van Antwerpen-Noord en op de E313 ter hoogte van Antwerpen-Oost. De werken worden ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden.
 2. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?