Het ontwerp voor het nieuwe, verhoogde Mediaplein. Links staat het DPG Media-gebouw.
Volledig scherm
Het ontwerp voor het nieuwe, verhoogde Mediaplein. Links staat het DPG Media-gebouw. © RV

Omgevingsvergunning voor nieuwe Mediaplein goedgekeurd: werken starten komende zomer

AntwerpenHet Mediaplein in de Kievitwijk krijgt een verhoogd pleingedeelte met tien bomen, zitbanken en een ondiep waterkanaaltje. De keerlus voor het verkeer wordt compacter en wordt onder de spoorwegbrug geschoven. Het college keurde de omgevingsvergunning goed. Als alles vlot verloopt, kan de heraanleg van het Mediaplein in de zomer van 2021 starten.

 1. Jongeren Let’s Go Urban reageren nu ook zelf op El Kaouakibi-heisa: “Onze vereniging is doorheen de jaren groot geworden dankzij vele jongeren en vrijwilligers, níet door één persoon”
  ANTWERPEN

  Jongeren Let’s Go Urban reageren nu ook zelf op El Kaouakibi-hei­sa: “Onze vereniging is doorheen de jaren groot geworden dankzij vele jongeren en vrijwilli­gers, níet door één persoon”

  Voor het eerst sinds de zaak ontplofte, reageren de jongeren van het Antwerpse dansproject Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi ook zelf. 124 leden, jongeren en ouders van de vzw en het Antwerpse Kiel publiceerden zaterdagmiddag een open brief: “We zijn bezorgd dat onze vereniging moet sluiten en dat we allemaal onze tweede thuis verliezen.”
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug