De omgevingsvergunning voor de Maritieme Campus op de voormalige BP-site in Hoboken is goedgekeurd. Zo zal de campus er binnenkort uitzien.
Volledig scherm
De omgevingsvergunning voor de Maritieme Campus op de voormalige BP-site in Hoboken is goedgekeurd. Zo zal de campus er binnenkort uitzien. © MCA

Omgevingsvergunning Maritieme Campus goedgekeurd, ondanks vele bezwaren: bouw start in voorjaar 2022

AntwerpenHet Antwerpse college heeft de omgevingsvergunning van MCA, Maritime Campus Antwerp, goedgekeurd. Er kwam nochtans enorm veel tegenkanting tegen het project, maar die mocht niet baten. De doe-campus moet het zenuwcentrum worden voor innovatie in de maritieme sector. De sloop en de sanering zijn al afgerond. De werken gaan van start in het voorjaar van 2022. In 2024 gaat de campus open.

 1. Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”
  ANTWERP PRIDE

  Stadsbe­stuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

  Antwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan met een spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof - en een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.
 2. Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommiteiten begaan, maar heb mij herpakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommitei­ten begaan, maar heb mij herpakt”

  Rapper Para Turk kwam vorige week in opspraak nadat hij de voorwaarden van zijn enkelband had geschonden. Minister Zuhal Demir (N-VA) pleitte daarop om spaarzamer om te gaan met elektronische detentie voor een ‘laffe crimineel’ en een ‘stuk verdriet’. Para Turks advocaat vindt het onaanvaardbaar dat de minister een publiek oordeel velt over een individueel strafdossier. “Met dat Facebookbericht verlaagt ze zich tot politiek populisme. De rechters beslissen in eer en geweten over de stelselmatige vrijlating van mijn cliënt”, zegt hij.