Bart De Wever, districtsschepen Charlie Van Leuffel en sportschepen Peter Wouters (allen N-VA) huldigden het ringenmonument in.
Volledig scherm
Bart De Wever, districtsschepen Charlie Van Leuffel en sportschepen Peter Wouters (allen N-VA) huldigden het ringenmonument in. © RV

Olympische Spelen van 1920 herleven met monument, expo en luisterverhalen: vijf ringen, vijf locaties

AntwerpenMet een jaar uitstel krijgen we straks toch nog Olympische Spelen in Tokio. Antwerpen was 101 jaar geleden gaststad en pakt nu uit met een monument van de vijf olympische ringen. Het district laat de ringen de volgende maanden reizen langs de belangrijkste plekken van de Spelen van 1920. Er hoort een expo mét luisterverhalen bij.

 1. Zo werden de Rode Duivels 100 jaar geleden dankzij Rik Larnoe ‘wereldkampioen’: “Ik loste daar een patat waar die Tsjech niet bij kon”
  PREMIUM

  Zo werden de Rode Duivels 100 jaar geleden dankzij Rik Larnoe ‘wereldkam­pi­oen’: “Ik loste daar een patat waar die Tsjech niet bij kon”

  Vergeet de onvoldragen ‘Gouden Generatie’ die in Rusland twee jaar geleden WK-brons pakte. Voor hét hoogtepunt uit onze voetbalgeschiedenis gaan we terug naar 2 september 1920. Midden een mensenzee op het Kiel pakken we olympisch goud. Held van de match: Hobokenaar Rik Larnoe. Niemand wil die finale missen: fans graven zelfs tunnels onder de omheining om erbij te zijn. “De olympische loopgraven”, titelen de kranten. De Grote Oorlog is pas voorbij.
 2. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?