Organisator Ben Mouling (derde van links) met deejays Smos, Sven Van Hees en Jan Van Biesen.
Volledig scherm
Organisator Ben Mouling (derde van links) met deejays Smos, Sven Van Hees en Jan Van Biesen. © Laenen

Oldskool Clubbing haalt Belgische clubsfeer uit 80’s en 90’s van onder het stof

De geschiedenis van de Belgische clubmuziek. Dat is wat het feestconcept Oldskool Belgium al een half jaar terug tot leven probeert te wekken met de éne danspartij na de andere. Dit weekend is Antwerpen opnieuw aan de beurt met Oldskool Clubbing in Café Capital. “De Koekenstad nam het voortouw op vlak van housemuziek in de jaren tachtig en negentig.”

0 reacties

  1. Herbeleef de Antwerpse clubcultuur van de 80's en 90's met Sven Van Hees, Jan Van Biesen en Smos: “Als je een crush had op een meisje, ging je de week nadien terug naar de club in de hoop dat ze er ook was”
    PREMIUM

    Herbeleef de Antwerpse clubcul­tuur van de 80's en 90's met Sven Van Hees, Jan Van Biesen en Smos: “Als je een crush had op een meisje, ging je de week nadien terug naar de club in de hoop dat ze er ook was”

    Fill Collins Club, Liaison Dangereuses, Ancienne Belgique en uiteraard Café d’Anvers. Geen holle begrippen voor elk Antwerps feestvarken dat in de jaren tachtig en negentig graag de bloemetjes buiten zette. Net zoals de deejays die er Antwerpen housemuziek leerden kennen: Sven Van Hees, Smos en Jan Van Biesen: “Mensen kwamen tot op de parkings van ons lokaal radiostation gereden om ons signaal te kunnen opvangen.”