Oktoberfest Noorderkempen is het grootste in Vlaanderen. De organisatie is ook mee ingestapt in Oktoberfest Antwerpen.
Volledig scherm
Oktoberfest Noorderkempen is het grootste in Vlaanderen. De organisatie is ook mee ingestapt in Oktoberfest Antwerpen. © RV

Oktoberfest Antwerpen verkoopt recordaantal aantal tickets: “Nog vijftig tickets over, maar géén kassaverkoop”

AntwerpenIn de Waagnatie in Antwerpen start vanavond een uitverkocht Oktoberfest Antwerpen. Er zijn net geen 2.500 tickets verkocht, een record voor Antwerpen. “We hebben nog een vijftigtal tickets over die we online verkopen", zegt medeorganisator Nick Jorissen.

 1. Districtscollege Borgerhout maakt plannen voor 2022 bekend: “We schenken onze loonsverhoging van 40% aan lokale organisaties”
  Antwerpen

  Districts­col­le­ge Borgerhout maakt plannen voor 2022 bekend: “We schenken onze loonsverho­ging van 40% aan lokale organisa­ties”

  Borgerhout zal in 2022 investeren in de uitbreiding van het jeugdwerk, trajecten rond gevechtsporten en initiatieven voor senioren. Daarnaast start het district een project rond Safe Spaces en een Littekenproject over gevoelig erfgoed. De bestaande trajecten rond wijklabo’s en cultuurstraten worden verdergezet. Het districtscollege legt deze planning maandag voor aan de districtsraad ter goedkeuring.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Legendarisch jenevercafé De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Legenda­risch jenever­café De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek

  Afscheid van een instituut. De Koekenstad zegt deze week vaarwel tegen De Vagant, het geliefde jenevercafé dat volk aantrekt tot buiten de landsgrenzen en al sinds 1972 op de hoek van de Reyndersstraat en de Pelgrimstraat gelegen is. Ronald Ferket (68) — al 36 jaar aan het roer bij De Vagant — blikt terug op zoveel jaren café houden. “Emotioneel afscheid? Zeker niet, ik heb deze beslissing niet zomaar genomen, ik weet waarom ik het doe.”