In een loods in de Bremerstraat werd midden april een lading van 4,2 ton cocaïne in een lading inktvis ontdekt.
Volledig scherm
In een loods in de Bremerstraat werd midden april een lading van 4,2 ton cocaïne in een lading inktvis ontdekt. © Patrick Lefelon

Octopusbende vergat diepvries aan te zetten tijdens creatieve drugstrafiek: “Cocaïne verstopt in rotte inktvis”

Het proces tegen 14 Nederlanders die in april 2020 werden betrapt bij de uithaling van 4,2 ton cocaïne uit containers met inktvis, is donderdagmiddag stilgelegd. Eén van de bendeleden wraakte de rechters na een discussie over observaties van de federale gerechtelijke politie. 

 1. Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanistan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”
  ANTWERPEN

  Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanis­tan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”

  De tiende editie van het festival ‘Spiegels van de Ziel’ van sociaal theater Tutti Fratelli staat volledig in het teken van de recente gebeurtenissen in Afghanistan. Er is plaats voor volkskeuken, theater, dans, film en muziek met onder andere Kommil Foo, Soe Nsuki en Lisette Ma Neza. “Met dit festival creëren we al tien jaar lang ruimte voor kunst in al haar vormen en maten, een vrijplaats voor kunstenaars van alle slag.”
 2. Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekongevallen
  Antwerpen/Berendrecht/Lillo/Stabroek

  Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekon­geval­len

  Chemiebedrijf Evonik wil met een aantal workshops iets doen aan de dodehoekongevallen die zoveel leed veroorzaken in het verkeer. De truck van de campagne ‘Veilig op Weg’ (VoW) van Transport en Logistiek Vlaanderen komt op 27 september en 18 oktober naar de site van Evonik. De VoW-truck staat trouwens al op zondag 26 september op de Dorpsdag in Stabroek.