De Meir in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Meir in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Nul besmettingen, en toch avondklok en mondmaskers: strenge maatregelen in hele provincie Antwerpen stuiten op onbegrip

De provincie Antwerpen nam gisteren extra maatregelen om de verspreiding van het virus er in te dijken. Zo moeten mondmaskers er altijd gedragen worden op straat of in parken, ook tijdens het sporten, geldt er een avondklok en moet de horeca al om 23 uur dicht. De maatregelen gelden in de hele provincie, ook in kleinere landelijke gemeenten in de Kempen waar er heel wat minder besmettingen zijn. Verschillende burgemeesters reageren met begrip, al is er ook onvrede.

127 reacties

 • Ken Grootjans

  1 jaar geleden
  Een samenscholingsverbod (meer dan 2, 3 personen) na een bepaald uur (mag zelfs 22.00 uur) én sluitingsuur is prima, maar een avondklok is meer dan één brug te ver. Dan is een regelrechte aanslag op de vrijheid. Die gouverneur moet mij eens uitleggen op welke wijze een enkeling die na dat uur een ontspannende wandeling maakt gevaarlijk is voor de verspreiding. Bij onvermogen tot een concrete uitleg: Stap op mevrouw wegens incompetent.
 • Joël Bornbergen

  1 jaar geleden
  Ik voel indijkingen van de Vrijheid Ik heb niet voor dien gouverneur gekozen... Dit gaat er weer over, dan sluiten ze belgië beter opnieuw af, iedereen gelijk voor de wet...
 • Danny Schellens

  1 jaar geleden
  Hoe moeilijk kan het zijn om aan de regels te houden. Iedereen gelijk voor de wet zou gewoon nationaal moeten zijn. Uniformiteit voor iedereen. Simpel en makkelijk Voor iedereen.
 • Roger Heylen

  1 jaar geleden
  Druppel op een heteplaat deze maatregel, wacht nog eens 14 dagen het zal nog veel gestegen zijn.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Avondklok van 23.30u tot 6u? Dat kan toch geen probleem vormen, zeker. Eerder een nachtklok dan avondklok. Plus, de criminaliteit zal ook weer terug dalen zoals tijdens de lockdown.
 1. Advies evaluatiecel openbaar gemaakt: "Niet-essentiële verplaatsingen beperken in gemeenten met veel besmettingen", 750 besmettingen per dag bij “ongewijzigd beleid”

  Advies evaluatie­cel openbaar gemaakt: "Niet-essentiële verplaat­sin­gen beperken in gemeenten met veel besmettin­gen", 750 besmettin­gen per dag bij “ongewij­zigd beleid”

  Lokale besturen van gemeenten met 100 of meer nieuwe coronabesmettingen per 100.000 inwoners per week, zouden bewoners maximaal moeten sensibiliseren om hun niet-essentiële verplaatsingen binnen België zoveel mogelijk te beperken. Dat staat in het advies van de federale expertengroep Celeval, op basis waarvan de Nationale Veiligheidsraad gisteren nieuwe coronamaatregelen trof. Celeval raadde ook aan om fitnesscentra in het hele land te sluiten. Volgens de experten zou bij ongewijzigd beleid het aantal nieuwe infecties tegen 7 augustus oplopen tot 750 per dag.