Op de Meir staan nagenoeg alle winkeldeuren open.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Meir staan nagenoeg alle winkeldeuren open. © Klaas De Scheirder

"Normaalste zaak van de wereld": deze winkeliers doen hun deuren dicht om energie te besparen

In Frankrijk moeten winkeliers binnenkort hun deuren dichthouden als de airco aanstaat. In België is het vooralsnog niet zover, en staan de meeste winkeldeuren nog wagenwijd open. Wij spraken enkele winkeliers die wél de deuren sluiten. Zij leggen uit waarom. “Maar iedere winkel moet zelf kunnen bepalen wat voor hen het best werkt”, klinkt het.

37 reacties

 • Peter Buyck

  4 maanden geleden
  Net zoals airco aan en verwarming aan... Men is dan als zaakvoerder verbaasd over hoge energiefacturen... 'maar zo werkt het wel ipv ecologisch'. Net zoals sommige handelszaken schijnbaar de straat proberen verwarmen... maar ja, men wil de energieleveranciers steunen (gesponsord door de klanten in hun zaak)
 • victor vandesande

  4 maanden geleden
  Airco op en deuren open. Tja dat is net hetzelfda als thuis verwarming opzetten met ramen en deuren open. Dat doet niemand, gewoon gezond boerenverstand. Ik denk niet dat ze daarvoor een bloesje minder gaan verkopen
 • Uto Tromp

  4 maanden geleden
  Dit is nog nooit een punt geweest voor de "groene" politici nu zul je ze er pas erover gaan horen. Ze willen dat de middenstand de economie draaiende houd maar als de bevolking geen geld meer heeft door hun ideeën valt het ook stil en zij zullen het niet snappen waarom.
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Hier op het Franse platteland is er gewoon geen straatverlichting. Zelfs niet op de nationale wegen. Behalve natuurlijk als het volle maan is.
 • Luc Brouckaert

  4 maanden geleden
  Er zullen meer deuren dichtgaan dan Europa wenst.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwenteam tijdens Scheldecross: “We willen ongelijkheid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”
  ANTWERPEN

  Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwen­team tijdens Schelde­cross: “We willen ongelijk­heid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”

  Gendergelijkheid. Dat is waar Dirk Verbeeck (64) voor strijdt met zijn bedrijf Bonache. De prijs voor gendergelijkwaardigheid die Bonache dit jaar kreeg, weerspiegelt zich ook in het vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team, dat zondag prominent aanwezig is op de Antwerpse Scheldecross. “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk in veldrijden, kijk naar startgelden, vergoedingen en prijzengelden.”