Een simulatiebeeld van de erg ruime kamers waar ouders samen kunnen blijven met hun baby wanneer die intensieve verzorging nodig heeft.
Volledig scherm
Een simulatiebeeld van de erg ruime kamers waar ouders samen kunnen blijven met hun baby wanneer die intensieve verzorging nodig heeft. © SVR Architects

Nooit meer gescheiden van je pasgeboren kindje als dat intensieve zorgen nodig heeft: GZA en ZNA bouwen samen nieuwe dienst met 30 bedden

Antwerpen/WilrijkDe ziekenhuizen van ZNA en GZA bouwen samen een gloednieuwe dienst intensieve zorgen voor pasgeborenen. Er komen dertig bedden in een apart gebouw op campus Sint-Augustinus (GZA), een van de grootste kraamklinieken van het land. De eerste baby’s zullen er worden verzorgd vanaf 2024. “Mama’s en papa’s zullen er de klok rond bij hun kindje kunnen zijn”, zegt Peter Peeters, directielid GZA.

 1. Rechtszaak aanrijding waarbij twee joodse meisjes stierven in Lange Leemstraat uitgesteld: “Advocaat wist niet dat de zitting vandaag was.”
  Antwerpen

  Rechtszaak aanrijding waarbij twee joodse meisjes stierven in Lange Leemstraat uitgesteld: “Advocaat wist niet dat de zitting vandaag was.”

  Normaal zou de zaak tegen vrachtwagenchauffeur Tom D., die in augustus vorig jaar per ongeluk twee joodse meisjes aanreed in de Lange Leemstraat, vandaag behandeld worden voor de politierechtbank. Omdat één van de advocaten echter niet op de hoogte was dat de zitting vandaag plaatsvond, is de behandeling uitgesteld naar 21 oktober. De advocaat van Tom D. was allerminst opgezet met de situatie. “Mijn cliënt ziet hier enorm tegenop.”
 2. ASSISEN. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.” Vriendin Mehmet Özkaraman schetst beeld van jaloerse moordenaar
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.” Vriendin Mehmet Özkaraman schetst beeld van jaloerse moordenaar

  2,5 uur lang werd Nuray K. (54) door assisenvoorzitster Van Kelst aan de tand gevoeld. En daarbij konden de gemoederen al eens hoog oplopen, aangezien ook zij de vragen van het hof niet altijd direct kon of wilde beantwoorden. Uit haar verhaal komt echter weer het beeld naar voren van een jaloerse Selahaddin die niet enkel geld terug wilde van Mehmet Özkaraman, maar ook zijn liefdesrelaties benijdde. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.”
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. “Tot 20.000 euro om ‘het’ te regelen”: drugsbende ‘Back on Track’ riskeert tot 10 jaar cel voor mislukte invoer van 2,4 ton cocaïne
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Tot 20.000 euro om ‘het’ te regelen”: drugsbende ‘Back on Track’ riskeert tot 10 jaar cel voor mislukte invoer van 2,4 ton cocaïne

  De kopstukken van een drugsbende die vervolgd wordt voor de invoer van 2,4 ton cocaïne in bananendozen, kregen vrijdagmorgen het volle pond. De openbare aanklager eiste straffen van 10 jaar tegen Kenny V.A., Redouan C.E. en Abdelaziz A. Tegen Gianni F., één van de twee broers uit de Rietschoorvelden in Merksem tegen wiens woning al tal van aanslagen werden gepleegd, riskeert 9 jaar cel. De leuze van de kopstukken? ‘Back on Track’, vrij vertaald als ‘Weer op het goede spoor’.
 3. ASSISEN. “Ik vorder 27 jaar voor onze grote Calimero”: parket eist net geen levenslang voor Selahaddin Tankisi
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Ik vorder 27 jaar voor onze grote Calimero”: parket eist net geen levenslang voor Selahaddin Tankisi

  “Ik aanvaard mijn schuld, evenals de straf die u mij zult opleggen.” Voor het eerst in het assisenproces leek beschuldigde Selahaddin Tankisi zich vrijdag oprecht berouwvol te tonen voor het feit dat hij Mehmet Özkaraman om het leven heeft gebracht. Dat was volgens de procureur echter “too little, too late”. Volgens hem waren er geen verzachtende omstandigheden waar Tankisi zich op kan beroepen voor strafvermindering. “Hijzelf is immers de allerhoogste rechter, de grote Calimero.”