The Dirty Rabbit viert eind oktober het afscheid.
Volledig scherm
The Dirty Rabbit viert eind oktober het afscheid. © Christian Smit

Nooit meer dansen in The Dirty Rabbit, zaak wordt omgebouwd tot bistro Monroe: “Dat heet dan volwassen worden”

ANTWERPENWie nog eens goed wil feesten in The Dirty Rabbit op het Zuid na een lekkere maaltijd en een verfrissende cocktail, moet snel zijn. Na het afscheidsfeest begin oktober gaat de zaak dicht en wordt ze omgebouwd tot Bar & Bistro Monroe. “Enerzijds is het een beetje ‘kill your darlings’, anderzijds is het vooruit kijken, naar de toekomst van het Antwerpse Zuid.”

 1. ArmenTeKort toont eerste resultaten van de empowerment-barometer: 71% van de kanszoekende buddy’s wordt veerkrachtiger
  Antwerpen

  ArmenTe­Kort toont eerste resultaten van de empower­ment-barometer: 71% van de kanszoeken­de buddy’s wordt veerkrach­ti­ger

  De buddywerking van ArmenTeKort slaagt erin om mensen in kansarmoede veerkrachtiger in het leven te doen staan, dat blijkt uit de empowerment-barometer. Daarnaast maakt het buddytraject kansrijke mensen ook bewuster van de problematiek. “Je weet pas echt wat het is om elke dag te overleven als je naast iemand in kansarmoede hebt gewandeld”, klinkt het bij de organisatie.
 2. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”