Miquel Bouterse kreeg zoals gebruikelijk het laatste woord in het proces: "Ik kwam daar enkel om zaken te doen, maar het is helaas anders afgelopen en daar heb ik spijt van."
Volledig scherm
PREMIUM
Miquel Bouterse kreeg zoals gebruikelijk het laatste woord in het proces: "Ik kwam daar enkel om zaken te doen, maar het is helaas anders afgelopen en daar heb ik spijt van." © BELGA

“Nooit heb ik mijn wapen willen gebruiken tegen Brakmanis. Ik ben geen moordenaar.” Jury bepaalt vanavond of Miquel Bouterse schuldig is aan roofmoord.

Antwerpen/GrobbendonkDe jury is officieel in beraad. 12 volksrechters zullen bepalen of de Surinaamse Miquel Bouterse (38) schuldig wordt bevonden aan de roofmoord op Ronalds Brakmanis (47) of dat het slechts ging om opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Volgens Miquels advocaat is het zonder twijfel dat laatste. “Ik denk dat tijdens de onderhandelingen de stress en nervositeit eenvoudigweg de overhand hebben gekregen”

  1. PORTRET. Oprichter van de meisjeschiro in Borsbeek Jef Boeckxstaens blaast 100 kaarsen uit: “Noem me geen globetrotter. Ik ben hier geboren en hier zal ik ook sterven”
    PREMIUM
    Borsbeek

    PORTRET. Oprichter van de meisjeschi­ro in Borsbeek Jef Boeckxstaens blaast 100 kaarsen uit: “Noem me geen globetrot­ter. Ik ben hier geboren en hier zal ik ook sterven”

    De eer was aan Jef Boeckxstaens om als eerste bewoner ooit in de serviceflats van Compostella honderd kaarsen uit te blazen. Een goede danser, bekwaam politicus, en vooral gekend om zijn sociaal engagement in Borsbeek. Zo richt hij in 1948 de meisjeschiro op en stuurt hij maandelijks het lokaal nieuws naar soldaten in West-Duitsland op. Een portret van een man die ooit 14 dagen zonder voedsel in Franse velden ronddwaalde: “Ze stuurden ons de laan uit en zeiden: ‘ga maar water drinken uit het Albertkanaal’.”