Stef van den Oever en zijn vriendin Ine wonen sinds kort samen in het Antwerpse Schipperskwartier. Hier zijn ze te zien in het reuzenrad van de Sinksenfoor aan Spoor Oost (Borgerhout).
Volledig scherm
Stef van den Oever en zijn vriendin Ine wonen sinds kort samen in het Antwerpse Schipperskwartier. Hier zijn ze te zien in het reuzenrad van de Sinksenfoor aan Spoor Oost (Borgerhout). © Privé

Nooit eerder verhuisden zoveel Nederlanders naar Antwerpen

Nog nooit eerder woonden er zoveel Nederlanders in Antwerpen. Weggejaagd door torenhoge vastgoedprijzen en de immense druk op de woningmarkt, zeiden velen Nederland vaarwel. “De beste beslissing van mijn leven.”

26 reacties

 • Santoecha Rangai

  2 jaar geleden
  Een klein huisje in Rotterdam? Als je de link opent zie je dat het om een huis met vier slaapkamers gaat. Dan is het nogal logisch dat de prijs zo hoog ligt gezien het Oude Noorden bijna in het centrum van Rotterdam is. Misschien toch je research beter doen Jelle Krekels.
 • Fred Fourgon

  2 jaar geleden
  Zundert is Nederland.
 • ed Dams

  2 jaar geleden
  voor de rest gaan ze winkelen over de grens. goedkoper?? waarschijnlijk.
 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  Merci Nederlanders. Door jullie vlucht uit Nederland zijn bij ons de prijzen op de vastgoedmarkt in Antwerpen de laatste 10 jaar met 25% gestegen. Groen Zuid en Eilandje zijn voor ons onbetaalbaar geworden.
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Dat zijn simpelweg belastingontduikers! Zundert bv. Is volledig in handen van hollanders. Kasten van villa’s! En in het westen kopen rijke Fransen alles op. Zelfde reden! Als je stinkt van het geld, ben je het beste af in België! Geen belastingen, en je koopt eventuele vervolgingen voor een prikje af.
 1. Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuille geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettingen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuil­le geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettin­gen”

  Het nachtleven gaat dicht, net zoals professioneel georganiseerde evenementen, tenzij ze al zittend kunnen plaatsen zoals een optreden in een concertzaal. De horeca moet alweer stoppen om 23 uur. Daarmee wordt Antwerps ondernemer Wim Van der Borght drie keer geraakt in zijn portefeuille: “En wie zegt dat het hierbij blijft? Wat is het volgende? Horeca volledig sluiten? Wat wordt het definitieve nekschot voor onze sector?”
 2. Werner (54) was vroeger druggebruiker, maar helpt nu hepatitis C bij daklozen op te sporen: “Een behandeling tegen het virus is vaak ook een eerste stap naar een beter leven”
  Antwerpen

  Werner (54) was vroeger druggebrui­ker, maar helpt nu hepatitis C bij daklozen op te sporen: “Een behande­ling tegen het virus is vaak ook een eerste stap naar een beter leven”

  Door de hele coronapandemie zouden we andere virussen nog vergeten, maar er zijn jammer genoeg nog heel wat ziektes die de ronde doen. Bijvoorbeeld: hepatitis C, een ziekte die vooral voorkomt bij kwetsbare bevolkingsgroepen, zoals druggebruikers en daklozen. Werner De Keyzer (54) is ex-druggebruiker en kreeg zelf te maken met hepatitis C, maar helpt nu anderen om zich te laten testen en behandelen. “Ik haal enorm veel voldoening uit mijn job, omdat ik weet dat ik een verschil maak in de maatschappij.”
 1. ASSISEN. Miquel Bouterse schuldig aan roofmoord op Ronalds Brakmanis: “Het is nooit de bedoeling geweest van het drietal om geld te betalen voor de cocaïne.”
  Antwerpen/Grobbendonk

  ASSISEN. Miquel Bouterse schuldig aan roofmoord op Ronalds Brakmanis: “Het is nooit de bedoeling geweest van het drietal om geld te betalen voor de cocaïne.”

  De jury heeft na 3,5 uur vergaderen de Surinaamse Miquel Bouterse (38) schuldig bevonden aan de roofmoord op de Letse Ronalds Brakmanis (47). Een felle verdediging van zijn advocaat Frederic Thiebaut kon niet verhinderen dat de jury ‘ja’ heeft geantwoord op de belangrijkste vragen: heeft hij de dood van Brakmanis veroorzaakt, met de intentie om te doden en met als doel de cocaïne die eerst verhandeld zou worden te stelen?
 2. Stad Antwerpen gaat buitenkant van Peperbuskerk zélf restaureren: “Investering van 5 miljoen euro”
  PREMIUM
  Borgerhout

  Stad Antwerpen gaat buitenkant van Peperbus­kerk zélf restaure­ren: “Investe­ring van 5 miljoen euro”

  De stad Antwerpen wil het dossier van de herbestemming van de Borgerhoutse Peperbuskerk uit het slop trekken. Om de financiële drempel voor kandidaten te verlagen, is beslist om de restauratie van de buitenzijde voor eigen rekening te nemen. De werken vergen een investering van 5 miljoen. “We passen voor een louter commerciële invulling, daarom komen we nu zelf met geld over de brug voor de grote renovatiewerken”, zegt Antwerps schepen Tom Meeuws (Vooruit). Aanvankelijk zou Unizo in de leegstaande kerk zijn intrek nemen, maar vorig jaar trok de ondernemersorganisatie plots de stekker uit het project.