Stef van den Oever en zijn vriendin Ine wonen sinds kort samen in het Antwerpse Schipperskwartier. Hier zijn ze te zien in het reuzenrad van de Sinksenfoor aan Spoor Oost (Borgerhout).
Volledig scherm
Stef van den Oever en zijn vriendin Ine wonen sinds kort samen in het Antwerpse Schipperskwartier. Hier zijn ze te zien in het reuzenrad van de Sinksenfoor aan Spoor Oost (Borgerhout). © Privé

Nooit eerder verhuisden zoveel Nederlanders naar Antwerpen

Nog nooit eerder woonden er zoveel Nederlanders in Antwerpen. Weggejaagd door torenhoge vastgoedprijzen en de immense druk op de woningmarkt, zeiden velen Nederland vaarwel. “De beste beslissing van mijn leven.”

26 reacties

 • Santoecha Rangai

  2 jaar geleden
  Een klein huisje in Rotterdam? Als je de link opent zie je dat het om een huis met vier slaapkamers gaat. Dan is het nogal logisch dat de prijs zo hoog ligt gezien het Oude Noorden bijna in het centrum van Rotterdam is. Misschien toch je research beter doen Jelle Krekels.
 • Fred Fourgon

  2 jaar geleden
  Zundert is Nederland.
 • ed Dams

  2 jaar geleden
  voor de rest gaan ze winkelen over de grens. goedkoper?? waarschijnlijk.
 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  Merci Nederlanders. Door jullie vlucht uit Nederland zijn bij ons de prijzen op de vastgoedmarkt in Antwerpen de laatste 10 jaar met 25% gestegen. Groen Zuid en Eilandje zijn voor ons onbetaalbaar geworden.
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Dat zijn simpelweg belastingontduikers! Zundert bv. Is volledig in handen van hollanders. Kasten van villa’s! En in het westen kopen rijke Fransen alles op. Zelfde reden! Als je stinkt van het geld, ben je het beste af in België! Geen belastingen, en je koopt eventuele vervolgingen voor een prikje af.
 1. 40 jaar na de aanslag in de Diamantwijk is het gevaar nog niet geweken: “Mainstream antisemitisme is aan een opmars bezig”
  PREMIUM
  Antwerpen

  40 jaar na de aanslag in de Diamant­wijk is het gevaar nog niet geweken: “Mainstream antisemi­tis­me is aan een opmars bezig”

  Na 20 oktober 1981 zou Antwerpen nooit meer dezelfde zijn. Een aanslag in hart van de Diamantwijk betekende voortaan streng bewaakte toegangsbarelen, zwaarbewapende militairen en een permanent angstgevoel bij vele joodse Sinjoren. Veertig jaar later werd de ‘laffe daad’ woensdag in het Centraal-Station met een muziekstuk herdacht: “Degoutant dat de overheid nu de polarisatie het grootst is, ze de beveiliging wegneemt”, speecht burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.