Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

‘Nog een tram schrappen? We raken er nu al niet meer op’: Antwerpen zet schaar in openbaar vervoer

Terwijl de stad wordt opgebroken voor Oosterweel, worden een aantal belangrijke trams in Antwerpen wellicht geschrapt. De ingreep staat haaks op de ambitie om pendelaars uit de auto te krijgen. ‘En we geraken er nu al niet meer op.’

  1. Advocaat Ronny L. eist vrijspraak voor zijn cliënt in de zaak Makreel: “Containers coke en honderdduizenden euro cash, maar wat heeft mijn cliënt daar mee te maken? Bewijzen hebben ze niet”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Advocaat Ronny L. eist vrijspraak voor zijn cliënt in de zaak Makreel: “Containers coke en honderddui­zen­den euro cash, maar wat heeft mijn cliënt daar mee te maken? Bewijzen hebben ze niet”

    Ronny L., een van de hoofdverdachten in de zaak van de Makreel-drugsbende, verscheen vandaag voor de correctionele rechtbank. Tegen hem wordt een celstraf van maar liefst tien jaar geëist door het parket voor zijn rol in de import van minstens tien containers met cocaïne tussen 2014 en 2015. Hij werd bijgestaan door advocaat Xavier Potvin, aangezien zijn vorige raadsman Jan E. zelf betrokken was in het gerechtelijk onderzoek omtrent oud-rijkswachter Willy Van Mechelen. Volgens Potvin heeft het OM gefaald om elke betrokkenheid van zijn cliënt bij de zaak aan te tonen.