Opvallend misschien: de kandidaten volgen wekelijks fitness- en sportsessies. Zo worden de kandidaten voorbereid op fysiek werk, wat de kans op blessures of fysieke ongemakken verkleint
Volledig scherm
Opvallend misschien: de kandidaten volgen wekelijks fitness- en sportsessies. Zo worden de kandidaten voorbereid op fysiek werk, wat de kans op blessures of fysieke ongemakken verkleint © frederik beyens

Nieuwkomers gestart met opleiding tot grondwerker voor Oosterweelproject: “Daar zijn straks élke dag minimaal 2.150 arbeiders nodig”

AntwerpenVeilig werken met slijpmolens of breekhamers, het leren monteren van buizen... Een groep van elf anderstalige nieuwkomers is vorige week begonnen aan een negen maanden durende opleiding tot grondwerker. Wie de cursus succesvol afwerkt, plaatst straks in en rond Antwerpen waterleidingen, afvoerbuizen en leidingen.

  1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
    Sparen

    Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

    Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.