Nieuwe video toont moment van dodelijke schietpartij in Antwerpen: twee verdachten aangehouden

Twee Turkse jongeren zijn gisteren om 14.30 uur  in de Brederodestraat onder vuur genomen door een Koerdische man. Eén jongeman (28) die eerst hersendood was verklaard, is gisteravond in het ziekenhuis overleden. Twee anderen raakten zwaargewond. Volgens getuigen schoot de Koerdische man de jongeren koelbloedig neer. Hij keerde even zijn rug en vuurde dan nog verschillende keren op de jongemannen die geveld op de grond lagen. Gisteren kon de politie twee verdachten, een 60-jarige man en zijn zoon (32), arresteren. Ook een derde verdachte werd opgepakt, de partner van de zoon. Zij werd vandaag weer vrijgelaten na verhoor. De twee anderen zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.

 1. Buren uit Eugeen Joorsstraat brengen wekelijks potten-en-pannenconcert voor de zorgsector
  Borgerhout

  Buren uit Eugeen Joors­straat brengen wekelijks pot­ten-en-pannencon­cert voor de zorgsector

  Nu de coronacijfers pijlsnel blijven stijgen en de ziekenhuizen vol geraken, vindt Borgerhoutenaar Gerrit De Poortere het de hoogste tijd om alle zorgpersoneel opnieuw een hart onder de riem te steken. “Applaus is goed, maar de steun mag gerust een pak luider. En dus haalden we vrijdag met een aantal buren van de Eugeen Joorsstraat potten en pannen boven. We gaan dat elke week doen.”
 2. Voor een culinaire topbeleving bij je thuis: vijf adresjes voor takeaway in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Voor een culinaire topbele­ving bij je thuis: vijf adresjes voor takeaway in Antwerpen

  Elke dag koken nu de restaurants gesloten zijn? Het is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bieden veel restaurants nog takeaway aan voor wie zelf koken even beu is én daarbij de lokale horeca wil steunen. Wij lijsten vijf restaurants in Antwerpen op die met plezier een heerlijke maaltijd voor jou en je gezin bereiden. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.