Op de Keyserlei mag je voortaan je step niet meer parkeren, en op de Meir geldt sinds een week een snelheidsbeperking voor deelsteps van 8 km/u.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Keyserlei mag je voortaan je step niet meer parkeren, en op de Meir geldt sinds een week een snelheidsbeperking voor deelsteps van 8 km/u. © Frederik Beyens

Nieuwe ‘no go zones’ doen elektrische deelsteps automatisch stilvallen: “Ook een voorbode voor de privésteps”

AntwerpenVoorbijrazende en rondslingerende deelsteps: u hebt ze ongetwijfeld opgemerkt in het straatbeeld en ook bij de stad Antwerpen regent het klachten. Om komaf te maken met de nonchalance waarmee gebruikers met dit vervoersmiddel in de binnenstad omgaan, bepaalde de stad in samenwerking met de aanbieders beperkingen in de vorm van drie zones: “Als blijkt dat 8 kilometer per uur te traag is, kunnen we de snelheid herevalueren.”

 1. The New York Times noemt Antwerps gezelschap met Marie Vinck en Matteo Simoni beste theater van het jaar
  ANTWERPEN

  The New York Times noemt Antwerps gezelschap met Marie Vinck en Matteo Simoni beste theater van het jaar

  Het blijft hard gaan voor het Antwerpse theatergezelschap FC Bergman, met de Bourlaschouwburg als hoofdkwartier. Het stuk ‘300 el x 50 el x 30 el’ dat in september in première ging op een theaterfestival in New York haalt nu ook de prestigieuze lijst ‘Best theatre of 2022’ volgens de krant The New York Times. “Een opwindend einde en een ambitieuze enscenering.”
 2. Lierse richt nieuw sportief comité op en plukt sportief verantwoordelijke Koen Schockaert weg bij Cappellen: “Met gezond boerenverstand kom je al ver”
  voetbal challenger pro league

  Lierse richt nieuw sportief comité op en plukt sportief verantwoor­de­lij­ke Koen Schockaert weg bij Cappellen: “Met gezond boerenver­stand kom je al ver”

  Snel schakelen zoals dat heet. Daags na de bekendmaking van het vertrek van teammanager Roel Rymen, verzekerde Lierse zich met Koen Schockaert al van zijn opvolger als sportief verantwoordelijke. De 44-jarige Dendermondenaar wordt op Het Lisp lid van een nieuw sportief comité dat samen de sportieve lijnen van de club zal uitzetten.