Voorzitter van Filet Divers vzw Yves Bockland en directeur van Bond Zonder Naam Barbara Torfs.
Volledig scherm
Voorzitter van Filet Divers vzw Yves Bockland en directeur van Bond Zonder Naam Barbara Torfs. © Klaas De Scheirder

Nieuwe lokalen en stevig likje verf: Kansenhuis in Rolwagenstraat opent vernieuwde sociale dienst

AntwerpenHet Kansenhuis van Bond Zonder Naam opende vandaag een vernieuwde sociale dienst in de Rolwagenstraat. Dankzij donaties, subsidies van de stad Antwerpen en een samenwerking met Filet Divers vzw kan de beweging de meer dan 600 hulpbehoevenden per jaar in een opgefriste ruimte ontvangen. Maatwerkbedrijf Manus nam de verbouwing op zich.

 1. PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”
  Play
  De Kroongetuigen

  PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtof­fers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”

  In augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 1. “Doet denken aan de colleges van Oxford en Cambridge”: waarom de brand in Hof van Liere de Antwerpse unief zó raakt
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Doet denken aan de colleges van Oxford en Cambridge”: waarom de brand in Hof van Liere de Antwerpse unief zó raakt

  “Dit is een catastrofe”, aldus burgemeester Bart De Wever en rector Herman Van Goethem in koor. Het mag duidelijk zijn: de verwoestende brand in de gebouwen van de Stadscampus raakt de universitaire gemeenschap diep. Logisch ook, het prachtige 16de-eeuwse Hof van Liere en de aanpalende historische gebouwen die in de 17de eeuw door de jezuïeten werden opgetrokken, zijn hét uithangbord van de Antwerpse unief. Een duik in de geschiedenis.