Zelfs op 96-jarige leeftijd is Paul Van Hoeydonck nog erg mondig en gevat.
Volledig scherm
Zelfs op 96-jarige leeftijd is Paul Van Hoeydonck nog erg mondig en gevat. © Tessa Kraan

Nieuwe expo én 1971 nieuwe replica’s exact 50 jaar nadat ‘Man In Space' op de maan werd gezet: “Of ik het zelf niet wil bezoeken op de maan? Ik ben al blij als ik in Antwerpen geraak”

ANTWERPEN/WIJNEGEMDe wereldwijd gerenommeerde Paul Van Hoeydonck (96) is de enige kunstenaar ter wereld die met zekerheid kan zeggen dat er kunst van hem op de maan te bezichtigen is. In 1971 plaatsten Amerikaanse astronauten zijn beeldje ‘Fallen Astronaut’ - origineel ‘Man In Space’ - op het hemellichaam. Vijftig jaar later maakt Van Hoeydonck exact 1971 replica’s die je kan bezichtigen in zijn nieuwe expo in WM Gallery.

 1. Oudste veilinghuis van België pakt uit met levenswerk van Paul Van Hoeydonck: “Overal ter wereld expo’s gehad, maar dit is de mooiste die ik ooit zag”
  Berchem

  Oudste veiling­huis van België pakt uit met levenswerk van Paul Van Hoeydonck: “Overal ter wereld expo’s gehad, maar dit is de mooiste die ik ooit zag”

  We kennen Antwerpenaar Paul Van Hoeydonck het beste als de man achter het eerste en enige kunstwerk op de maan. Een titel die blijft plakken, al heeft de 95-jarige kunstenaar heel wat meer op zijn palmares staan. Wij gingen langs bij het oudste Belgische veilinghuis Campo & Campo in Berchem, waar anderhalve maand lang zijn levenswerk vanaf de jaren ‘50 in de expo ‘A Lifetime of Art’ geëtaleerd staat: “Toen deze plek nog de cinema Berchem Palace was, keek ik hier als kleine westernfilms in zwart-wit. Nu staat mijn hele leven hier geëxposeerd.”
 2. Levensgrote replica van kunstwerk op de maan onthuld in vijfsterrenhotel in Antwerpen: “Dit beeld verwijst naar de eenvoud van de mens”
  PREMIUM

  Levensgro­te replica van kunstwerk op de maan onthuld in vijfster­ren­ho­tel in Antwerpen: “Dit beeld verwijst naar de eenvoud van de mens”

  Hij dwaalt al bijna een eeuw rond op deze aardbol, maar Antwerpse kunstenaar Paul Van Hoeydonck (96) werkt nog steeds onvermoeid door. Eén van zijn laatste werken ‘Man in Space’ werd vandaag onthuld in Botanic Sanctuary, het nieuwe vijfsterrenhotel in Antwerpen. ‘Man in Space’ is het levensgrote evenbeeld van het kunstwerk dat hij exact vijftig jaar geleden naar de maan stuurde: “Ik wil hiermee bewijzen dat kunst altijd een stapje voor heeft op technologie.”
 3. “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad
  PREMIUM
  Antwerpen

  “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad

  Elke week vertelt de Antwerps stadsgids Tanguy Ottomer een weetje over Antwerpen. In november, nu we stilaan weer op zoek gaan naar cadeautjes of een nieuwe outfit voor de feestdagen, gaan alle weetjes over de Meir. We babbelden ook even met de enige zelfstandige die nog standhoudt tussen alle ketens: Carole Thewissen van schoenenwinkel West-End. “Als we het pand destijds niet hadden gekocht, hadden we waarschijnlijk niet meer op de Meir gezeten.” Alle ‘Wist je dat’-jes vind je hier terug.