Schepen Ait- D’Aoud, Marieke Van Bommel, Nadia Nsayi Madjedjo en Els De Palmenaer.
Volledig scherm
Schepen Ait- D’Aoud, Marieke Van Bommel, Nadia Nsayi Madjedjo en Els De Palmenaer. © Klaas De Scheirder

Nieuwe expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ gaat in dialoog aan met duister verleden maar kijkt ook naar toekomst: “Het moment om nuances te brengen in een debat met vaak heel scherpe kantjes”

Precies honderd jaar geleden, in volle koloniale tijd, werd de stad Antwerpen eigenaar van een Congolese kunstcollectie. De expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ zet honderd kunst-en gebruiksvoorwerpen in de kijker uit de Congolese collectie die in het MAS bewaard wordt. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volkeren? En waar ligt de toekomst van de collectie? Met de expo wil het museum als moderator optreden in een debat waarbij verleden en toekomst vaak nog veel onbeantwoorde vragen torsen. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Fietserstunnel afgesloten in beide richtingen nadat stuk van overkapping bij ingang naar beneden komt
  Antwerpen

  Fietsers­tun­nel afgesloten in beide richtingen nadat stuk van overkap­ping bij ingang naar beneden komt

  De fietserstunnel aan de D’Herbouvillekaai, bij de Kennedytunnel, is dinsdagochtend door de politie afgesloten. Een stuk van de overkapping over een van de ingangen is naar beneden gekomen, waardoor de politie het niet meer veilig achtte dat fietsers daar zomaar konden passeren. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer komt er dinsdagavond nog een aannemer ter plaatse om het probleem aan te pakken.