Nieuwe buurtfietsenstalling geopend in Doornelei.
Volledig scherm
Nieuwe buurtfietsenstalling geopend in Doornelei. © frederik beyens

Nieuwe buurtfietsenstalling geopend in Antwerpse Doornelei

AntwerpenIn de Antwerpse Doornelei, in de buurt van de Margravelei, is in een nieuwbouwproject een buurtfietsenstalling, met 28 overdekte fietsstaanplaatsen, geopend. Er kunnen 25 gewone fietsen staan en 3 cargofietsen. Verspreid over Antwerpen zijn er nu 1.503 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners.

 1. Timothy (33) deelt honderden rozen uit aan eenzamen op valentijn: “Alleen zijn, is stille killer”
  ANTWERPEN

  Timothy (33) deelt honderden rozen uit aan eenzamen op valentijn: “Alleen zijn, is stille killer”

  Rozen uitdelen aan eenzamen op valentijn. Dat is wat Timothy Timmerman (33) uit Antwerpen al voor het derde jaar op rij doet. Deze keer haalde hij meer dan tweeduizend euro op en kon hij alle registers opentrekken. Een team van 24 vrijwilligers gaat dinsdag op pad in maar liefst acht steden en twee Antwerpse rusthuizen om de blijde liefdesboodschap te verkondigen met een bloemetje. “Ook jonge mensen voelen zich dikwijls eenzaam, maar er heerst een taboe rond.”
 2. Werken aan Antwerpse Scheldetunnel mogen starten ... maar actiegroepen geven zich niet gewonnen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Werken aan Antwerpse Scheldetun­nel mogen starten ... maar actiegroe­pen geven zich niet gewonnen

  De grondbemalingswerken voor de bouw van de Scheldetunnel in Antwerpen, een cruciaal onderdeel van de Oosterweelverbinding, kunnen dan tóch van start gaan. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de claim van vier natuurverenigingen afgewezen. Maar daarmee is de kous allicht niet af: de kans op een (langere) procedure ten gronde is groot. “Tenzij de overheid de lozingen uit eigen beweging stopt”, aldus de actiegroepen.